Vad är en Zonal Pelargonium?

March 1

En zonal pelargon är en grupp av geranium hybrider vanligen kallas zonal pelargoner eller gemensamma pelargoner. Dessa växter är en hybrid korsning mellan Pelargonium och hortorum. Den zonal pelargon har fått sitt namn från bladen som är uppdelade i "zoner" med mörka ränder av färg. Den zonal pelargon är en frost anbud perenn som ofta odlas som en årlig. De stora blommorna finns i en mängd livfulla färger och blandade färger.

Växterna är allmänt odlas i landskapet som utplanteringsväxter eller uteplats plantageägarna. De växer också bra i amplar och inomhus krukor. De växer 1 till 3 fot (ca 30 till 90 cm) hög med en upprätt tillväxtmönster. Blommorna är komplex med tätt böjda kronblad som skapar en stor pösig ser blomman. Zonal pelargoner kommer i lax, röd, vit, rosa, orange och violett. Inom varje färg finns det många olika nyanser.

I milda klimat, kan zonal pelargoner odlas året runt. Så länge temperaturen sällan sjunker under 30 ° F (ca -1 ° C), kommer växterna att överleva. I de flesta områden där temperaturen sjunker regelbundet under frys på vintern, kan zonal pelargoner odlas som ettåriga och omplanteras varje vår från start.

Varje områdes pelargoniums kan planteras i krukor som gjutits på marken. I höst är krukorna grävas upp och sätta inomhus eller i ett skyddat växthus för vintern. Detta ger skönheten i trädgården planterade blommor som är också lätt att ta in för vintern. Ett alternativ är att gräva upp och transplantation växterna i krukor för vintern.

Dessa växter växer bäst i en plats i full sol eller delvis skugga. De kräver lerig jord med god dränering. Vid plantering tid, måste zonal pelargoner placeras så att grunderna för stjälkarna är i nivå med den omgivande marken linjen. Om planterade för djupt, rötter och stjälkar kan ruttna och döda växten. Efter plantering, bör zonal pelargoner befruktas en gång i månaden med hjälp av en balanserad blomma livsmedels gödsel.

I krukor och uteplats krukor, områdes Pelargonium växter skapar levande färger i inomhus och utomhus livsrum. De kräver en väl dränerande planteringsjord och en planter med hål i botten för dränering. Krukorna bör hållas något fuktig men inte mättad. Gulnande och döda löv runt basen av anläggningen är en indikator på att det zonbaserade pelargoniens är enligt vattnas. När marken är våt och lerig, är anläggningen för våt och kommer sannolikt att ruttna.

Krukväxter områdes Pelargonium växter kan hållas utomhus mellan våren efter sista frost datum och hösten. Krukorna ska införas innan den första frosten. Inomhus, zonal pelargoner växer bäst i ett soligt fönster eller en uppvärmd veranda eller växthus.