Vilka är de bästa tipsen för Clearing blockerade porer?

February 20

En av de bästa tips för att rensa blockerade porer använder en makeup remover om du bär foundation eller puder. Det är också en bra idé att tvätta ansiktet två gånger om dagen med ett rengöringsmedel som innehåller ingredienser tänkt att rensa porer smuts och bakterier. Det kan också vara bra att använda ansiktsskrubb, toners, och pore strips att rensa blockerade porer. Alla serum, lotion eller makeup appliceras på ditt ansikte ska vara noncomedogenic, vilket kommer att bidra till att förhindra blockerade porer i första hand, vilket gör rengöringen dina porer lättare och minska skador.

Om du bär smink, använd en mild makeup remover innan tvätta ansiktet. Stiftelser och pulver blockera rengöringsmedel i ansiktet tvättar från rensa ut tilltäppta porer, och tvätta ansiktet samtidigt bär smink kan faktiskt skjuta makeup i huden. Ta bort makeup före tvätten kommer att öka effektiviteten i ditt ansikte tvål.

När du tar bort din makeup, använda en oljefri cleanser att rensa ut dina porer. Face tvättar innehåller salicylsyra, glykolsyra, eller retinoider är vanligtvis det mest effektiva eftersom dessa ingredienser öppna upp porerna och upplöser smuts och bakterier inne i dem. Varmt vatten är också rekommenderas eftersom värmen slappnar porerna och gör det möjligt för rengöringsmedel för att penetrera huden; mycket hett vatten kan irritera huden och bör undvikas.

Medan fördelaktigt för unclogging blockerade porer, bör ansiktsskrubb endast användas ett par gånger i veckan för att undvika irritation. Om du väljer att använda en scrub, se till att grundligt rengöra ditt ansikte i förväg för att undvika att trycka smuts i porerna. Scrubs kan bidra till att rensa porer genom att avlägsna döda hudceller som vilar på toppen av porerna, vilket tillåter smuts och partiklar för att tvätta bort.

Toner, speciellt de som innehåller glykolsyra, kan vara till hjälp i unclogging blockerade porer samt. Glykolsyra fungerar som en mild exfoliant och hjälper till att lösa upp porblockerande partiklar också. För att undvika irritation, bör toners bara användas en gång per dag eller varannan dag. De är mest effektiva på unclogging blockerade porer när de används på nyligen rengjord hud.

Pore ​​strips effektivt kan rensa blockerade porer, även om de kan vara irriterande för känslig hud. Dessa remsor är vanligen tillämpas när ditt ansikte fortfarande är våt. När en remsa torkar på ditt ansikte, bör det snabbt avlägsnas, vilket drar ut smuts och föroreningar. Pore ​​strips bör endast användas en till tre gånger i veckan.

När din hud är renad och dina porer är tydliga, är det viktigt att förhindra tilltäppta porer i framtiden. Serum, lotioner och makeup som är märkta som noncomedogenic kan hjälpa till med förebyggande. Dessa produkter säljs vanligtvis för akne benägen eller känslig hud, även om de kan vara till hjälp för alla som vill låsa upp porerna och uppnå klar hud.

  • Det är viktigt att börja med rengjord hud innan du ansöker lotion eller makeup för att hjälpa till att hålla porerna från att blockeras.
  • Använda en exfoliant kan hjälpa rensa ut porerna.