Vilka är Axle Spacers?

February 18

Axel distanser är tunna bitar av stål bearbetade till en specifik tjocklek för att kompensera för förlorade axellängd på grund av installation av ett fordonsupphängningslyft. Installerad mellan axelaxeln och främre differential på självständigt suspenderade, främre fjädring, fyrhjulsdrivna lastbilar, axel distanser upprätthålla tillräcklig axel resor och fjädring rörelse när hissen sats har installerats. Tjockleken av axel distanser är beroende av mängden av hissen ändras under fordonets chassi. Användningen av distansorganen förhindrar förstörelsen av den konstanta hastighet (CV) gemensamt används i självständigt-suspenderade främre suspensioner, liksom bindningen och brytandet av själva axeln.

När du installerar en suspension lift kit i ett självständigt upphängd framvagn ansökan finns det två metoder för att kompensera axellängd för den extra höjden på lyft fjädring. En metod är att sänka framaxeldifferentialen samma belopp som resten av suspensionen hävdes. Detta kommer att upprätthålla fabriks geometri framaxeln och möjliggöra korrekt drift till största delen av framaxeln. Problemet med denna typ av ersättning axellängd är att den extra markfrigången som uppnåddes genom installation av upphängnings lift kit negeras genom att sänka den främre differential.

En vanlig kompensationsmetod för de flesta ägare av en upplyft fyrhjulsdrift lastbil är genom användning av axel distanser. När återupptas, blir axeln för kort för att nå differential på framdrivlinan, installation av axel distanser stänger gapet och låter axlarna återanslutas till differentialen. Axel distanser vanligen bearbetas av stål eller en stark legering som tillåter axlarna att behålla alla fabriksstyrkan designad in i fjädringssystemet. Längre bultar säljs med axel distanser för att lösa eventuella monterings problem som skapas genom tillsats av den tjocka distans.

Det är vanligt att vissa extremt radikala fjädring lift kit att använda både en tappad differential samt axel distanser för att rymma hissen. Några fyrhjulig oberoende-suspenderade fordon använder axel distanser i alla differential anslutningar för att tillåta både fram- och bakaxlarna ska behållas. Detta sparar på den extra kostnaden för bland annat längre axlar med hissen kit. Dessa kit är dock funnit i begränsad omfattning. De främre upphängnings distanser är en mycket vanligare utöver lyfts suspensioner används på pick-up lastbilar.

  • Sänkning framaxelns differential lika mycket som resten av suspensionen lyftes kommer att upprätthålla fabrik geometri framaxeln.
  • Axel distanser är ofta nödvändiga när ett fordon fjädring lift kit har lagts till.