Vad är olika vikter av Batting?

March 5

Vikten eller tjockleken av vadd mäts genom dess loft. I quiltning, välja den perfekta typ av fyllning med precis rätt mängd loft kan göra hela skillnaden i den färdiga produkten. Det finns fyra olika typer av vadd, som faller in i antingen naturliga eller syntetiska kategorier fiber.

Batting kategoris beroende på om den är bunden eller Nålfiltad. För att göra det ännu mer komplicerat, är stoppning vidare indelade i loft: låg loft, medelhög loft, hög loft, extra hög loft och super loft. Olika typer har olika loft.

De fyra typer av vadd inkluderar 100% bomull, bomull / polyester blandningar, polyester och ull. Bomull, vilket faller under naturliga fibrer kategorin, ofta omtyckt för sin året-runt komfort och mjuk konsistens. Denna typ tenderar att ha en lägre loft, så det används ofta för fina och intrikata sömmar.

Ull batting tenderar att vara dyrare än alla andra typer, men den är älskad för sin mjukhet och värme. Det är mycket lätt och föredragna för den lätthet med vilken den kan sys.

Bomull / polyesterblandning består vanligtvis av 80% bomull och 20% polyester, även om denna andel kan variera efter märke. Denna typ av vadd blandar fördelarna med båda materialen. Polyester är lättare att hantera än bomull och kan låna ut en högre loft.

100% polyester vadd håller upp mycket väl och erbjuder det största urvalet av loft och tjocklekar. Vissa märken erbjuder polyester fyllning upp till 3 inches (7,62 cm) tjocka. Polyester möjliggör också för special fyllningar, såsom de för crib stötfångare.

Dessa fyra kategorier är vidare indelade i bundna och nålstansad vadd. Den bundna typen är belagd med en lätt harts eller glasyr på båda sidor av i syfte att ge ytterligare styrka och för att undvika vad som kallas "fibermedryckning." Bonded batting tenderar att ha en högre loft jämfört med nålstansad. Det är att föredra eftersom det håller också till frekvent användning och tvätt, och det behöver inte omfattande quiltning för att hålla den på plats.

Nålfiltad vadd är gjord av en maskin som trasslar fibrerna i fyllningen för att hålla dem samman. Denna metod medför normalt lägre loft. Nålfiltad är en mer traditionell typ av vadd och föredrog att använda i fint quiltade filtar och kläder.

När crafter har äntligen bestämt vilken typ av fyllning för att använda, måste han eller hon sedan bestämma vilken vikt, eller loft, att använda för det specifika projektet. En låg loft typ tar små, intrikata sömmar för tunnare täcken och väggbonader. Medium till hög loft är bra för allmänt bruk och gör sömmen att göra mer av ett intryck i täcket genom att göra det sticker ut mer i relief. Hög loft fyllning används för mycket fluffiga täcken eller madrasskydd. Det bästa sättet att välja rätt vikt och typ för ett projekt är att fråga erfarna konsthantverkare eller säljarna på lokala hantverk butik för rekommendationer.