Vad är Apri Preventivmedel?

July 6

Apri preventivmedel är ett p-piller som används för att förhindra graviditet. Den innehåller två hormoner, östrogen och gestagen, som arbetar tillsammans för att förhindra ägglossning. Pillret gör det svårare för spermier att nå livmodern genom att orsaka förändringar i livmoderhalsens slem. Det ändrar också livmoderslemhinnan, så om ett ägg klarar att befruktas, blir det svårare för den resulterande embryot att fästa till livmodern.

Apri, ett recept preventivmedel medicin som också är känd under namnet Desogen bland annat innehåller 21 aktiva piller som innehåller hormoner och sju inaktiva piller som inte har hormoner. De inaktiva piller ge kroppen en paus från hormonerna och, som ett resultat, kommer kvinnan ta piller har en menstruation. För p-piller för att vara effektiv är det viktigt att ta dem konsekvent och inte hoppa över någon av de aktiva piller. De inaktiva piller är det i grund och botten för att hjälpa till att hålla sin dagliga rutin av p-piller.

Förutom att förebygga graviditet, finns det flera andra användningsområden för Apri piller. Läkare ordinerar även Apri preventivmedel för akne, rikliga menstruationer, smärtsamma menstruationer, oregelbunden menstruation och premenstruell dysfori. Även akne är ett av de villkor som Apri behandlar, är Apri preventivmedel endast förskrivas till kvinnor som är i reproduktiv ålder.

Som med alla mediciner finns riktlinjer när du tar Apri preventivmedel. Att diskutera sin hälsa bakgrund med den förskrivande läkaren är viktigt, eftersom det finns vissa förutsättningar som skulle förbjuda en kvinna från att ta denna medicin. Problem som kan förhindra användning av denna p-piller inkluderar, men är inte begränsade till, en historia av stroke eller blodproppar, cirkulationsproblem, hormonrelaterad cancer, onormal vaginal blödning, leversjukdom, svår högt blodtryck, migrän eller hjärtklaffsjukdomar. Grundlighet är avgörande när man går över sjukdomshistoria med en läkare.

Alla preventivmedel som är ett kombinerat p-piller, inklusive Apri, ökar risken för allvarliga komplikationer. För kvinnor som är unga, friska och inte röker, är denna risk minimal. För kvinnor över 35 och för de som röker, det finns en mycket större risk för stroke, hjärtinfarkt och blodpropp, viktiga överväganden när bestämmer rätt preventivmedel.

Om en kvinna använder Apri preventivmedel för att förhindra graviditet, är det viktigt att komma ihåg att det är en ren p-piller. Det kommer inte att skydda en kvinna mot sexuellt överförbara sjukdomar, inklusive HIV. Att använda kondom är viktigt att hjälpa till att förhindra spridningen av sådana sjukdomar.

  • Riskerna med p-piller är minimala i unga, friska kvinnor.
  • Använda kondomer kan hjälpa till att förhindra spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar, som p-piller inte.
  • Apri finns i 28-dagars paket, som innehåller 21 aktiva piller innehåller hormoner och 7 inaktiva piller utan hormoner.
  • Apri preventivmedel är också föreskrivs för tunga, smärtsamma eller oregelbundna menstruation cykler.