Nätverks Kablage för CCENT Certification

May 13

Den CCENT certifiering testar dig om olika typer av kablage som används i olika scenarier. Följande är några viktiga punkter att komma ihåg om nätverkskablar.

  • Rollover kabel: En överrullnings kabel är också känd som en konsol kabel och får namnet rollover eftersom ordningen av trådarna från den ena änden av kabeln till den andra är helt omvända, eller rullade. Den rollover / console kabel används för att ansluta en dator till konsolporten eller hjälp porten på routern för administrativa ändamål.
  • Back-to-back seriell kabel: Back-to-back seriell kabel används för att ansluta två Cisco-routrar direkt tillsammans över en seriell länk. En back-to-back serielänk kommer att ha en router fungerar som DCE-enheten med klockhastigheten inställd och den andra routern fungerar som DTE-enheten.
  • Rak kabel: En rak kabel används för att ansluta olika enheter tillsammans. Scenarier som använder rak kablar är dator-till-switch och switch-to-router.
  • Crossover-kabel: En korsad kabel har ledningar 1 och 2 kopplingslägen med trådar 3 och 6 på den ena änden och används för att ansluta liknande enheter tillsammans. Scenarier som använder crossover-kablar är dator-till-dator, switch-to-switch, och dator-till-router (de är båda värdarna).
  • Koaxialkabel: En nätverkskabel typ som används i gamla Ethernet miljöer, såsom 10Base2 och 10Base5. Koaxialkabel ses i snabba Internet-anslutningar med kabelbolag idag.
  • Fiberoptisk kabel: En unik kabeltyp som har en glaskärna som bär ljuspulser i motsats till kopparkabel som bär elektriska signaler (coax och partvinnad kablar).