Hur man spelar en 12-Bar Blues på gitarr

May 8

De 12-bar blues är den överlägset mest populära formen för blues. När du lär dig att spela de 12-bar blues på gitarr kan du spela sådana klassiska bluesstycken som "Hound Dog", "Stormy Monday", "Kansas City", "St. Louis Blues "," Easy Rider "och" Corrina, Corrina. "Var och en av dessa låtar följer 12-bar blues mönster av tre linjer per vers, med den första raden upprepas.

Hur man spelar en 12-Bar Blues på gitarr

De 12-bar blues använder romerska siffror för att representera ackord i en tonart.

Ta en titt på figuren. Den består av 12 åtgärder och iakttar en viss ordning. Lägg märke till användningen av romerska siffror istället för bokstäver namn, vilket indikerar att progressionen är densamma i varje tangent.

Till exempel, om du spelar blues i E, då E är jag ackordet, A är IV ackordet, och B eller B7 är V ackordet. Så med motsvarande bokstäver ersätta de romerska siffrorna, ser progressionen ut som följande bild. B7 ersätter B eftersom B7 är lättare av de två ackord att spela. Tekniskt sett kan du spela B som en barre ackord på andra bandet.

Hur man spelar en 12-Bar Blues på gitarr

Eftersom snedstrecken (/) lämna lite tolkning vad du spelar, prova denna övning med shuffle åttondelar (åttondelar som har en lång-kort rytmschema) i alternerande downstrokes och upstrokes.

Den snabba fyra

Den snabba fyra är en variant på 12-bar blues med en annan andra bar. I stället för att vistas på I ackordet för fyra åtgärder, du spelar ett ackord IV - till exempel A i tonarten E - i den andra åtgärden för en bar, och gå tillbaka till I ackordet för två barer. Den snabba fyra ger en möjlighet för variation och intresse för en annars obruten sträcka av fyra barer i samma ackord.

Hur man spelar en 12-Bar Blues på gitarr

Den snabba fyra händer ungefär lika ofta som inte är i blueslåtar. Vissa låtar som använder snabb fyra metoden inkluderar "Sweet Home Chicago" och "Hide Away."

Den snabba fyra händer väldigt snart efter att du börjar sången, så om du är på en jam session, eller spelar tillsammans med en låt för första gången, måste du vara på tårna för att förutse dess användning.

Vändningen

Vändningen är de sista två barer i progression som pekar musiken tillbaka till början. I slutet av 12-bar blues, kan du upprepa progression eller avsluta den. Merparten av tiden du upprepa progression för att spela ytterligare verser och solon. För att hjälpa till att få progressionen redo för en upprepning, anställa en vändning som sätter upp repeat. På den mest grundläggande nivån, kan du skapa en vändning genom att bara ersätta en V ackord för jag ackordet i den sista åtgärden.

Medan de mest grundläggande tillämpning av en vändning är bara spela en V ackord i den sista baren, de flesta gitarrister, presenterar en vändning en möjlighet att spela ett riff eller slicka. Följande bild visar de sista fyra barer i en 12-bar blues med en vändning bar till.

Du kan se V ackord i vändningen baren med parenteser runt den. Denna metod är en förkortning för att säga att du använder vändningen när du bestämmer dig för att upprepa progression. När du vill progression till slutet, ignorera parenteser och fortsätta spela jag ackordet från föregående åtgärden.

Hur man spelar en 12-Bar Blues på gitarr

Vändningen kan vara en V ackord ersätter jag i den sista baren.