Vad är en Carbide Cutter?

April 9

En metallfräs är ett verktyg som används för att skära och grada stål. Används ofta i luftdrivna och elektriska höghastighetsslipverktyg, är en metallfräs används vanligtvis i hög hastighet för att trimma stål, skapa mjuka övergångar och förstora passager i gjutjärn och aluminiumprodukter, såsom fordonsmotorcylinderhuvuden. Juvelerare använder ofta en mycket liten metallfräs när du skapar nya mönster. Ofta drivs av ett verktyg roterande-typ, gör den lilla metallfräs processen kort med manipulera mjuka metaller som guld och silver. Det är viktigt att röra sig långsamt när du använder en metallfräs på mjuka metaller eftersom tänderna i kuttern kan bli ansluten med följsamt material, drastiskt minska skär effektivitet.

Många villaägare använder en metallfräs utrustat skärpning verktyg för att hålla gräsklippare blad i toppklass skär skick. Används också i mindre elektriska roterande-typ verktyg, kan en metallfräs användas för att göra hem hantverk. Ej avsedd för trä användas, dessa mycket hårda fräsar producerar många mycket små marker när du slår igenom stål. Det är av denna anledning som ögonskydd, till exempel skyddsglasögon, bör bäras när saxen är i bruk.

I fordons eller högpresterande applikationer, är de hårdmetallfräsar som används för att ta bort gamla svetsar samt svetsstänk före målning. Den enskilt vanligaste användningen är dock i portning av cylinderhuvuden för tävlingsfordon. Öka storleken på insugs- och avgasportarna i ett cylinderhuvud kan drastiskt öka hästkrafter produktionen av ett fordon motor. Använda metallfräs för att jämna ut övergången mellan hamnen och löparna i en cylinderhuvud hjälper. Matchande portöppningen i cylinderhuvudet och insugningsröret med öppningen i packningen också vinner hästkrafter.

Vissa professionella racingteam har ett team av medarbetare som ägnar sig åt förberedelser och portning av loppet bilens topplock. Så många som 100 eller fler timmar kan spenderas med en metallfräs på en enda cylinderhuvud. Knivarna kommer i många former och storlekar för att låta arbetstagaren att nå in i trånga utrymmen och kontur små områden. Tänderna på knivarna varierar i storlek från grov till mycket fin. Vissa fräsar, såsom de som används i smycken gör och metall gravyr, har huvuden så liten att för blotta ögat de liknar slutet på en synål.