Vad är Agricultural Credit?

October 22

Jordbruks kredit är en finansiell term som hänvisar till lån och andra typer av krediter för jordbruksändamål. Många regioner har jordbrukskreditsystem som främjar expansion och fortsatt överlevnad gård och djuruppfödning. I vissa fall kan jordbrukskrediter användas av jordbrukare för att köpa utanför jordbruksposter, till exempel bostäder och infrastruktur.

Att ge mat är en av de största sysselsättningar av något framgångsrikt land; ett land som inte kan livnära sig är evigt beroende av externa källor som kan kosta mer och kan störtar en region vidare i skuld. Som ett erkännande av det värdefulla och kritiska arbete inom jordbruksindustrin, många regeringar övervaka särskilda kredit divisioner som handlar enbart med jordbruk och tillhörande sysselsättningar. Indien, Ryssland, de flesta europeiska nationer, Kanada, och USA har alla lång historia med jordbrukskreditsystem.

Beroende på regionen, det finns flera olika typer av jordbruks kredit. Vissa lån är inriktade specifikt mot nya bönder och ranchägare som öppnar en ny odling affärer och behöver startkapital för mark, förnödenheter och löner. Andra är avsedda för etablerade jordbruksföretag som funderar på att expandera på den nuvarande nivån på verksamheten. Vissa jordbruks krediter lån är nödlån förlängts efter naturkatastrofer för att göra snabba reparationer och återställa en gård eller ranch till driftsförhållanden. Lån kan också vara tillgängliga för unga jordbrukare, eller de som anses socialt missgynnade på grund av ras eller kön påverkar.

Det finns nödvändiga krav som måste uppfyllas för en jordbrukskredit förlängning, precis som med alla lån. Låntagare är överens om att en återbetalning längd, måste göra regelbundna betalningar, och oftast betala en ränta på lånet. Eftersom dessa kreditprogram finns för att hjälpa jordbrukare att fortsätta att växa och lyckas och är oftast av intresse för regionen, kan räntorna på jordbrukslån vara lägre än på lån från privata banker. Information och blanketter för jordbrukskreditansökan kan vanligtvis hittas på statsjordbruks webbplatser.

I dagarna av en växande global gemenskap, många ideella och statliga organisationer försöker sprida idén om jordbrukskrediter till utvecklingsländer. Genom att hjälpa en fattig nation förbättra jordbruket och infrastruktur, kan svältnivåer gå ner, kan sysselsättningsgraden öka och utvecklingsregioner kan bli mer självförsörjande. Ofta är dessa subventioner och lån kommer med vissa krav, såsom efterlevnad arbetsförhållanden och miljönormer. Vissa ideella har även inrätta program som kallas mikrolån, som tillåter rikare givare att låna en viss summa pengar till en bonde i ett utvecklingsland under en kort tidsperiod.

  • Ranchers kan utnyttja jordbrukskrediter för att återställa eller expandera sin boskapsskötsel verksamhet.
  • Lantbruks krediter tar ofta formen av lån.