Vad är en aminosyra Supplement?

October 21

En aminosyra tillägg är ett piller, pulver eller vätska som förser kroppen med essentiella aminosyror som inte blir som person med mat källor. Essentiella aminosyror är proteiner som kroppen behöver för att ordentligt bygga celler och vävnader, men kan inte tillverka på egen hand. Kroppen använder dem genom att bryta ner proteiner som finns i mat till aminosyror. Syrorna bond sedan med kväve i kroppen, så att de kan bilda nya proteiner som kroppen kan använda.

De som inte får tillräckligt med protein i kosten kan kräva en aminosyra tillskott. Idrottare också vanligen ta tillskott för att stödja hälsosamma muskeltillväxt under ansträngande träning. Eftersom deras kroppar behöver mer än den normala mängden protein för att möjliggöra extra stora muskler, ofta dricker de protein shakes och pulver för att stimulera frisk vävnad.

För att kroppen skall kunna syntetisera proteiner, alla aminosyror måste vara närvarande på en gång och i mängder som är stora nog att rymma den mängd protein som bearbetas. Om även en typ av aminosyra saknas, kommer systemet inte att fungera. Den saknade aminosyra är ofta till som den begränsande aminosyran. Stora mängder av varje essentiell aminosyra kan hittas i vissa proteiner.

Proteiner kan refereras till som kompletta eller ofullständiga proteiner. Kompletta proteiner innehåller alla essentiella aminosyror, och är oftast består av animaliska proteiner som kyckling, biff och fisk. Tyvärr är dessa livsmedel kan också innehålla stora mängder fett och kalorier. Ofullständiga proteiner har små eller inga spår av en eller flera essentiella aminosyror och är i allmänhet finns i frukt och grönsaker. De som donâ € t äter kött bör kombinera stora mängder växtbaserade proteiner för att få det fulla beloppet av essentiella aminosyror.

Människor som inte äter tillräckligt med protein i allmänhet kan ha nytta av att ta en aminosyra tillskott. Detta tillåter proteiner i kroppen att bli ordentligt syntetiseras och för muskler och vävnader för att korrekt fylla själva. Låga nivåer av en eller flera aminosyror kan leda till muskeltrötthet, förlust av muskelmassa, och i vissa extrema fall, svåra kropps försämring.

När du tar en aminosyra tillskott, precis som med alla läkemedel, är det viktigt att tala med en läkare eller apotekspersonal före användning. Den bästa typen av aminosyratillskott innehåller alla essentiella aminosyror i rätt mängd. Med extra vitaminer som C och B6 hjälper kroppen att bättre absorbera aminosyror, som inte tar tillskott på fastande mage. L-form aminosyra tillskott är i allmänhet bättre accepteras av kroppen, så dessa bör tas när det finns. Mat-derived kosttillskott kan också ge ett hälsosammare val för personer som vill undvika artificiella ingredienser och tillsatser.

  • Den kemiska strukturen hos glutamin, en aminosyra.
  • Det finns många olika typer av aminosyra tillskott.
  • Aminosyra tillskott kan komma i pulverform.