Hur man gör att du får tillräckligt Tyg för Överdrag

April 10

En av de viktigaste delarna av planeringen ditt överdrag projektet mäter dina möbler på rätt sätt. Du måste förstå de olika delarna av ditt överdrag och hur de kommer tillsammans för att göra ditt överdrag ordentligt, och mäta dem är början steg i den förståelsen.

Du måste också veta hur man avgör hur mycket tyg du behöver. Beräkning tyget behov informerar tyget val på två sätt: tillgängliga kvantitet och pris. Att hitta rätt tyg i rätt mängd och inom en budget kan du leva med är båda viktiga steg.

Göra korrekta mätningar för överdrag kan vara knepigt eftersom överdrag behöver så mycket tyg. Följande lista ger några generella tips som hjälper dig:

 • Tillåt alltid för extra yardage, ifall du behöver det. Skära ut en extra 1/2 eller 3/4 varv av tyg är lättare än att behöva gå tillbaka till tygaffär, hitta din bult, och köpa mer.
 • Vid mätning ovanligt formade möbler, mät vid den största dimensionen både vertikalt och horisontellt. Om du har en soffa som är bredare på toppen än i botten, mätning längs den bredaste delen kan säkerställa att du har tillräcklig täckning. Var noga med att lägga in din halv-tums sömsmån på varje kant (eller 1 tum, om du föredrar), och för, Äúbottom,Äù bitar av dina möbler som kommer att fållade, se till att lägga en 1- till 1 -1/2-tums ersättning så att du har gott om tyg för att bygga din nederkant.

  Använd alltid en mjuk, trasa måttband så att du kan rätt bedöma de wraparound delar av dina möbler, och för att stoppa in dina sofa,Äôs eller chair,Äôs springor för tuck-ins, om det behövs. En metall måttband doesn,Äôt står för den, Äúgive,Äù du behöver för överdrag.

Vid mätning dina möbler, följ dessa enkla steg:

 1. Flytta din möbel till en plats i rummet där du har total clearance på alla sidor, vilket hjälper till att få noggranna mätningar.

  För att skapa din framtid möbelöverdrag, lär känna dina möbler lite bättre. Gör en skiss av varje möbel du planerar att täcka ur olika synvinklar. Om du gör det hjälper dig att hålla koll på mätningar och ger dig ett sammanhang som gör att förstå hur bitarna passar ihop en hel del enklare. Om you,Äôre konstnärligt obenägen, använda kameran.
 2. Mät din möbel genom att placera din måttband längst fram på golvet.

  Mät från golvet, upp och över sitsen, upp ryggen, och om och ner på baksidan till golvet igen. Om du gör det bestämmer längden. You,Äôll vara multiplicera denna siffra med antalet vävbredder du behöver.
 3. Börjar på den bredaste delen av möblerna, mät från höger sida på golvet upp, över armstöden och ner till sitsen, sedan över sätet till den motsatta armstödet, upp och över, då och tillbaka ner till golvet på högra sidan och dividera denna mätning av bredden på tyget you,Äôre använder.

  Till exempel, om dina möbler bredd är 90 inches och you,Äôre använder 45-tums hela tyget, så du behöver två bredder.
 4. Multiplicera antalet bredder behövs av ditt längdmätning.

  Anta att din längd är 140 inches, så 140 inches multiplicerat med 2 280.
 5. Dela den siffran med 36 (eftersom 1 yard lika 36 inches), och detta är din grundläggande yardage.

  Lägg in en extra 2 meter för att vara på den säkra sidan.

  Så, 280 dividerat med 36 är 7,7 (rundan upp till 8) + 2 = 10 meter av 45-tums bred tyg.

Många människor driva sina soffor, tvåsitssoffor och stolar mot väggarna. När man mäter din möbel, se till att flytta den bort från väggen och mät utsidan tillbaka området för att ta hänsyn till tyget you,Äôll behov. Denna punkt kan tyckas självklart, men you,Äôd bli förvånad över hur många gånger, Äúout synhåll, ur mind,Äù har lett till olyckliga resor tillbaka (no pun intended) till tygaffär.