Hur du kommer igång med Skype

August 19

När du har installerat Skype, dyker en skärm för att hjälpa dig att komma igång att utforska Skype, hitta vänner, och testa ditt ljud. Från popup-skärmen, kan du göra allt av följande.

Hur du kommer igång med Skype

 1. Kontrollera att ljud fungerar.

  Detta alternativ kan du testa dina högtalare och din mikrofon. Om du har en webbkamera kan du också kontrollera din video.
 2. Se vad du kan göra med Skype.

  Detta alternativ ger dig information om både fria och avgiftsbaserade funktioner, samt Skypes säkerhets- och sekretessvillkor.
 3. Hitta vänner och importera kontakter.

  Det här alternativet visar hur du kontrollerar om din e-postkontakter är på Skype och hur man ser upp folk på Skype i allmänhet.

När du har allt inrättat, bör du testa din anslutning. Du kan testa din anslutning när som helst genom att följa dessa steg:

 1. Dubbelklicka på Skype-ikonen på skrivbordet eller välj Start → (Alla) program → Skype att starta Skype.

  Hur du kommer igång med Skype

  Om du av någon anledning huvud Skype-fönstret är skymd, tryck upprepade gånger på Alt + Tab på PC eller Alternativ + Tab på Mac för att gå igenom alla öppna program tills du navigerar till Skype-programmet.

 2. Ange echo123 i textrutan som innehåller texten "Sök kontakter, grupper och samtalsämnen."

  Normalt är detta fält där du skulle skriva in Skype-namn eller nummer på den person du vill ringa, men kommer in echo123 ansluter dig till Skype Call Testing Service.
 3. Klicka på den gröna samtalsikonen som visas i mitten av skärmen.

  Den gröna samtalsknappen har en handenhet på den och är den du klickar på för att placera ett samtal. Genom att klicka på den gröna knappen ansluter dig till Skype Call Testing Service. När du är ansluten, hör du en personlig röst lugnt vägleda dig genom en ljudtest.

  Hur du kommer igång med Skype

 4. Lämna en kort meddelande när du uppmanas upp till tio sekunder långa, och lyssna för ditt meddelande att upprepas.

  Om du inte hör ditt meddelande, är något fel!

Om du har ljudproblem när du gör ett Skype-samtal, prova följande:

 • Jämför dina Windows Ljudinställningar med dina Skype Ljudinställningar. För att hitta dina Skype Ljudinställningar, välj Verktyg → Alternativ → Ljudinställningar. För att hitta din Windows Ljudinställningar, välj Start → Kontrollpanelen → Ljud och ljudenheter. (Denna väg kan skilja på vissa datorer med olika operativsystem och konfigurationsinställningar, men ditt mål är att lokalisera Ljud och ljudenheter kontrollpanel.) Se till att ljudenheter matchen.
 • Om ingen kan höra dig, kanske du har fel enhet vald på dina Skype ljudinställningar. Om mer än en enhet är listat, se till att den valda enheten är mikrofonen som du använder.
 • Om du inte kan höra något, kanske du har fel ljudutgång enhet vald på dina Skype ljudinställningar. Om mer än en enhet är listat, se till att den valda enheten matchar headset eller högtalare som du använder.