Vad är en klädsömnad Mannequin?

August 1

En klädsömnad skyltdocka är ett viktigt verktyg för att hjälpa en designer skapar kläder som ser bra på och utanför kroppen. Det kan också hjälpa designern att få en uppfattning om hur man skär tyget enligt en viss form utan att alltid behöva förlita sig på en levande modell. Detta är särskilt användbart när du skapar ett stycke för sig själv. Vid utvecklingen av visionen av kläder, kan designern räkna ut var att göra förbättringar efter hur kläderna passar på dockan.

Den sömnad skylt kan ha flera olika utseenden. Dockan kan bara vara en kvinnas torso eller kan också ha en trådförlängning på botten för att göra den längre. Dockan är fäst vid en tunn stav med en stående bas. Några av skyltdockor är helt gjorda av tråd eller trä. Den typiska sömnad docka är tillverkad av ett fast material som stiften kan sticka igenom.

En klädsömnad skyltdocka kan ha en mängd olika attribut i synnerhet låta axlar som är bredare eller smalare. Dessutom kan det ha axlar som är hopfällbar. Istället för vissa skyltdockor som har en rumpa som är en fast rundad form kan vissa har en skinkor mer trogen form av en kvinnlig att ge designern en mer realistisk syn på hur klänningen kommer att passa runt en kvinnas naturliga kurvor.

Färgen på klädsömnad docka kan variera beroende på designerns önskemål. För en del kan färgen ingen roll. För andra kan de ha en form de kan visas som ett tillbehör i ett rum, till exempel i ett syrum, så färgen på dockan kan vara en som kompletterar de övriga inredning färgerna.

En enorm inslag i en klädsömnad skyltdocka är att ha det vara justerbar. Dials på specifika punkter kan ge konstruktören att skapa specifika mätningar i stället för en standardstorlek per skyltdocka. Detta är särskilt användbart när man utformar anpassade bitar. De rattar kommer vanligtvis att vara vid bysten, höften och midjan område samt nacke och rygg. Klädsömnad skyltdockor finns i många storlekar, såsom små, medium, large och extra stor, liksom några som är specifikt plus-size former.

En klädsömnad skyltdocka kommer i så många former, former och storlekar att det är nästan omöjligt för en designer att inte hitta den perfekta en. Medan var och en är oftast i hundratals dollar, det finns fortfarande några som är perfekt för budgetmedvetna. Med så många sorter av skyltdockor, kan det finnas en mängd vackra klänningar för kvinnor i varje form och storlek.

  • Klädsömnad skyltdockor ger kunderna möjlighet att se hur kläder kan se på riktiga människor.
  • En klädsömnad skyltdocka kan hjälpa sömmerska för att uppnå optimal passform för varje plagg.