Vad är en elektrisk skoter?

April 2

En elektrisk skoter är en batteridriven enmanskapacitet fordon som är speciellt utformad för personer med låg rörlighet. Det är allmänt används av dem som har svårt att gå eller stå under långa tidsperioder. Skotrar finns i tre vanliga mönster, de som är avsedda för inomhusbruk, som för utomhusbruk, och de som används för båda. En elektrisk skoter är olika från en motordriven rullstol, i att rullstolen är i allmänhet avsedda för inomhusbruk och kostar oftast mycket mer.

En elektrisk skoter kan ha tre hjul eller fyra. Eftersom det körs på batteri, inte skapar föroreningar. En typisk elektrisk skoter kräver ett par batterier, men batterierna är uppladdningsbara. Den tid en elektrisk skoter kan köras på varje laddning beror till stor del på dess batteriets typ och kapacitet. De vanligaste batterierna annonseras att köra för cirka åtta timmar, och mellan 20-30 miles, innan det måste laddas.

Vissa människor är lite försiktig med att köpa en elektrisk skoter eftersom de är rädda att det kommer att bli svårt att fungera. I själva verket gör det ganska enkelt kontrollkonsolen när en person får känsla för det. Elektriska skotrar är också utrustade med avancerade bromssystem, så stopp är enkelt och bekvämt. Bromsen börjar att engagera så fort föraren låter på gasen, så det är liten chans för plötsliga eller skärande stopp. De flesta skotrar har också en parkeringsbromsen för att hålla den elektriska Scootern parkerade.

Om du eller någon vet är intresserad av att få en elektrisk skoter, göra lite forskning för att ta reda på vilket alternativ som är bäst lämpad för just dina behov. Också, fråga om huruvida eller inte försäkring eller Medicare kommer att täcka kostnaderna. Om elektrisk skoter bedöms nödvändiga och som föreskrivs av din läkare, kan en del av eller hela kostnaden faktiskt täckas. Det kräver en viss byråkrati, men det kan mycket väl vara värt ansträngningen. Det finns också elektriska skoter företag som lovar att hjälpa dig igenom alla papper i sin reklam.