Vad är en One-ark?

October 1

En en-ark är ett enkelsidigt dokument som är utformad för att ge en explosion av information om en produkt för att försäljning eller reklam. One-skivor används i en mängd olika branscher, särskilt underhållning. Filmstudior och skivbolag regelbundet skicka ut ett ark för att främja kommande releaser, och vissa fans samlar dessa reklammaterial, tillsammans med andra minnessaker. Den mest kända exemplet på en en-ark är en filmaffisch, även om ett ark faktiskt finns i en mängd storlekar och stilar.

Målet med en en-ark är att väcka intresse för den produkt som marknadsförs. I fallet med reklammaterial som syftar till allmänheten, kan materialet på ett ark inte vara otroligt detaljerad, men det kommer att väcka intresse för någon som ser en ark. Till exempel kan en filmaffisch använda ikoniska, klassiska bildspråk och en enkel slogan för att göra det attraktivt för potentiella biobesökare. En en-ark anslås på en anslagstavla att annonsera en kommande musikföreställning skulle också använda djärva bildspråk och ge tydlig information om var och när evenemanget pågår.

De flesta företag också utforma en-ark för industrin insiders. Till exempel skivbolag skickar ut en-ark till musikaffärer och radiostationer att övertyga personalen att beställa sina produkter. Dessa engångsblad tenderar att vara mer detaljerad, och de innehåller information som namnet på bandet, namnet på albumet, när albumet kommer att släppas, vad det rekommenderade priset punkten är, och så vidare. Dessa en-ark är också oftast byggda med viss försiktighet för att skapa en spännande, tilltalande bild vilket gör dem sticker ut.

One-skivor används även i försäljningen så att kunderna har något att ta hem och titta på. En bilförsäljare kan ge ut en ark för modellerna en klient provkörningar så att han eller hon kan granska materialet på dessa reklamblad på fritiden. Den ena ark är också utformad för att hålla kunden intresserad av produkten, och det kan innehålla ett antal försäljningsställen för kunden att fundera över.

Utforma en bra en-ark är en konst, och några grafisk design företag specialiserade på att skapa ett ark. Många företag spenderar mycket pengar på ett brett spektrum av reklammaterial, som inkluderar en ark. Den snabba visuella effekten av dessa PR-verktyg kan vara extremt kraftfull, vilket alla som har sett en filmaffisch kan berätta.

  • En bilförsäljare kommer sannolikt att ge en potentiell kund en ark för modellen är hon provkörning.