Vad är Lockbox Banking?

February 26

Lockbox banking är en banktjänst tillgänglig för kunder hos affärsbanker. I denna typ av bank, är betalningar som skickas till ett företag skickas till en postbox i stället för själva verksamheten, och bankanställda plocka upp betalningarna för omedelbar behandling. Handläggningstid är mycket snabbare, se till att betalningar deponeras omgående. Avgifter för Lockbox banktjänster varierar, beroende på bank och storleken av verksamheten. Normalt är en fast avgift bedömas per månad utöver en per post avgift bearbetning.

Denna metod för banktjänster är mycket säker, vilket kan vara en klar fördel. Bankanställda kan rensa ut Lockbox flera gånger om dagen, se till att betalningar hanteras snabbt, och oftast betalningar hanteras och deponeras i samma dag. Denna prompt behandling lämnar färre utestående kontroller väntar på behandling.

De flesta banker använder automatiserade system för att bearbeta lockbox betalningar snabbt, speciellt eftersom lockboxes ofta ägs av företag med ett stort antal kunder, till exempel verktyg, och det skulle vara omöjligt att för hand process alla sina betalningar. Dessa system skannar kontrollerna och mata in data direkt, vilket minskar risken för fel. Dessutom är en fullständig rapport om allt som har bearbetats genereras. Detta kan skickas till kunden i form av en fil som kan släppas direkt i bokföringsprogram. Det ger också kopior av de kontroller som kan användas i händelse av tvister eller kundtjänstfrågor.

Stora företag kan ha flera lockboxes. Detta är utformat för att underlätta snabba rörelser betalningar från kunder till verksamheten. När en kund sjunker en betalning på ett lokalt postkontor, den färdas bara en kort sträcka för att nå ett kassaskåp. Bank personal på kan etablera ett regelbundet schema för kontroll och rensa i Lockbox så att betalningar hanteras i tid. Däremot företag som väntar på daglig postutdelning finner att kontroller tar längre tid att komma fram och att behandlingen tar längre tid eftersom verksamheten måste förbereda deponeringen och göra tid att lämna den på banken för bearbetning.

Inte alla banker ger Lockbox banking. Det är oftast nödvändigt att ha ett företag bankkonto med banken. Ett företag bankspecialist kan ge mer information om en specifik banks Lockbox banktjänster och andra företagstjänster. När du letar efter en bank att etablera en kommersiell konto med, kanske ett företag vill fråga om tjänster som Lockbox bank, även om den inte ska användas omedelbart.

  • Med Lockbox banking, är betalningar skickas till en postbox i stället för direkt till ett företag.
  • Post kontoren kommer att ha större lockboxes att rymma paket och paket.
  • De flesta människor skriver checkar och posta dem till ett kassaskåp bankkonto utan att veta det.