Hur väljer jag det bästa Trädgårds Krukor?

March 11

Trädgårds krukor finns i nästan alla färger, storlek eller stil under solen. Vissa är tunga, medan andra är lätta. Deras användningsområden är lika många. Med så många valmöjligheter för din trädgård, itâ € s inte konstigt varför människor känner sig överväldigad. Hur vet du vilken trädgårds potten är bäst?

När du väljer en lämplig behållare för hem trädgård, itâ € s alltid viktigt att överväga storleken på potten, det material i vilket det görs, och dess specifika användning. Till exempel, större krukor såsom plantageägarna, gamla tvätt baljor, och även hinkar är bra för att odla grönsaker, särskilt de stora sorterna som tomater, bönor och vinstockar grödor. Små till medelstora behållare är idealiska för att odla små grödor, örter och många typer av blommande växter.

De flesta växter, med undantag av buskar och träd, behöver minst 6-8 tum (15-20 cm) djup för adekvat rottillväxt. Därför kommer storlek varierar beroende på växten eller grödan odlas. Djupt rotade växter som buskar och träd är bäst lämpade för långa trädgårdskrukor. Hängande korgar är bra val för avslutande växter och vinstockar.

Medan nästan alla typer av behållare kommer att fungera, är dränering annan faktor att beakta. Utan tillräckliga dräneringshål i trädgårdskrukor, kommer växterna ytterst ruttna och dö. Förutom storlek, kan den typ av material vara en viktig faktor, speciellt om krukväxter kommer att vara utomhus. Deras placering är lika viktigt, som områden såsom hustak och balkonger kan ha viktbegränsningar. I dessa fall behöver du något som är lätt, men ändå robust.

Polyresin behållare är lämpliga lättviktsalternativ. De ser precis ut som sten eller betong, men är gjorda av lätt material. Dessa trädgårds krukor är också relativt billigt och extremt vädertålig. De kan också vara benägna att välta i blåsiga förhållanden. Därför hjälper det ofta att rada bottnarna med stenar eller andra vägande föremål före plantering.

Plastkrukor är också lätt. Theyâ € re billigt också och finns i många färger och storlekar. Plastkrukor behålla tillräcklig fukt också men såvida theyâ € ve märkt som UV (ultraviolett) skyddas, kan dessa trädgårdskrukor spricka och blekna med tiden i solen. Ett bra sätt att komma runt detta är att placera dem i en annan kraftigare behållare, såsom metall eller trä.

Eftersom metall är benägna att rost från yttre element och kan få mycket varmt, är dessa krukor bäst lämpade för inomhusmiljöer med plast monterade behållare inuti. Träbehållare, som krukor och balkonglådor, också dra nytta av tillägg av plast containerinlägg. Detta hjälper till att förhindra problem med röta. Vidare behandlas träbehållare brukar rekommenderas inte eftersom de kemikalier kan läcka ut i marken.

Keramiska trädgårds krukor är ganska populärt också, men många av dessa är dyra och går lätt sönder. De får inte stå emot de yttre elementen väl heller. Därför är dessa krukor är bättre lämpade för inomhusbruk. Betong eller sten krukor är lämpliga för utomhus och fungerar särskilt bra med stora växter som buskar och träd. Dessa tyngre krukor kan vara svårt att flytta runt, dock så väljer de med rullar eller hjul kan vara lämpligt.

Clay trädgårds krukor är förmodligen den mest populära bredvid plastkrukor. De är porösa, vilket möjliggör god luftgenomströmning, men torka ut snabbare och kräver mer vattning. Medan de hålla upp till de flesta väder, lera krukor är benägen för sprickbildning eller brott i kallt väder. Generellt torka-toleranta växter är idealiska för dessa typer av krukor.

Det finns många trädgårdskrukor att välja mellan. Att göra det bästa beslutet beror på vad du € re växer och där det kommer att placeras.

  • Trädgårds behållare skall möjliggöra god jord dränering.
  • Trädgårds leveranser och krukväxter.