Långsam Excel Svarstider

March 6

John beskrev en situation där Excel sprang bra på sin bärbara dator när den var ansluten till sitt nätverk, men sprang väldigt, väldigt långsamt när det var frånkopplad från nätverket.

Enligt rapporter från andra Excel-användare, kan detta inte vara så ovanligt för en situation. Det finns några saker som bör kontrolleras för att hjälpa rätta till situationen. (Och det intressanta är att de flesta av de saker att kontrollera har absolut ingenting att göra med Excel.) Först av allt, kan du behöva kontrollera energisparinställningar. Detta är en funktion i Windows som innebär olika delar av din bärbara dator kan "stänga av" eller gå in i en lågeffektläge när de inte används på ett tag. Således, om du går bort från datorn på ett tag, kan hårddisken stängs efter lite. Detta kan vara besvärande, eftersom eventuella framtida aktivitet som kräver åtkomst till hårddisken kan vara plågsamt långsam eftersom du måste vänta på hårddisken för att komma tillbaka upp till hastigheten. För att komma runt det här problemet, kan du justera energisparinställningar i Windows så att det aldrig går in i "viloläge".

En annan möjlig orsak till den långsamma svarstid formatering eller något att göra med utseende kan vara skrivarinställningarna för er arbetsböcker. Av någon anledning, kommer Excel titta för att se vilken typ av skrivare skulle det möjligen vara att skriva ut till, och det kan även kontrollera status för skrivaren (för att se om det är online eller offline). Troligtvis är du skriver ut till en nätverksskrivare när den är ansluten till nätverket så det finns ingen svårighet för Excel att leta efter information om skrivaren. När du är bortkopplad från nätverket Excel kan inte hitta skrivaren. För att lösa detta problem, kan du ställa en falsk lokal skrivare och välj det som skrivaren för att skriva ut på när du är borta från nätet.

Om samma sorts avmattning hända i andra program på den bärbara datorn, kan problemet vara med din nätverkskonfiguration. Till exempel är det möjligt att konfigurera nätverksinställningarna på en bärbar dator så att när det krävs nätverksresurser, kommer datorn att försöka göra nätverksanslutningen. Om anslutningen inte kan göras via normala metoder, kommer datorn försöker använda en uppringd anslutning. Allt som kontroll kan ta en hel del tid som stoppar datorn från att göra det arbete som du förväntar dig att göra just nu. Den enda lösningen på detta problem är att kontrollera nätverksinställningarna, med särskild hänsyn till nätverks bindningar.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (2537) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003.