Handtag Känslor vid byrån med Kritiska Conversation Skills

March 22

Kritisk konversation färdigheter kan hjälpa dig att hantera en massa situationer, inklusive emotionella medarbetare. En kritisk konversation kan hjälpa till att hålla en anställds känslor i schack medan du avslöja det verkliga problemet och söka efter en lösning.

När en individ får en dålig recension är stressad, eller har att göra med personliga frågor, en reaktion kan gråta på arbetsplatsen. Många människor uppfattar gråter som en svaghet, när det är egentligen bara en reaktion, ungefär som ilska, sarkasm, eller tystnad. Men om du brukar reagera annorlunda, se någon gråta på kontoret kan fånga dig utanför vakt.

Vad är en expert kommunikatör att göra? Först och främst försöka hålla gråter i perspektiv, och inte döma den andra personen. För det andra, om personen inte redan är i ett kansli när börjar gråta, erbjuda sig att gå till en direkt.

Nästa steg är att få den kritiska samtalet igång så snart som möjligt för att hjälpa till att hantera känslor. Många chefer antingen snabbt tillbaka ner från en kommentar som gjorde den andra personen gråta eller bara göra vad som krävs för att göra den gråtande stopp. Inget av dessa alternativ är en långsiktig lösning. Använd den kritiska samtalet metod för att få till det verkliga problemet och låta alla att upprätthålla värdighet.

Anta till exempel att under en kritisk konversation om dåliga resultat, börjar Alex gråta. Chef Maggie, och expert på kritiska samtal, refocuses konversationen.

Maggie: "Jag kan se att du är upprörd över återkoppling. Jag har upptäckt att alla reagerar olika på utvecklingssamtal. Vill du ha lite tid för dig själv? "

Alex: "Nej, bara en vävnad. Jag kan bara inte fatta att jag gör så dåligt. Jag kan inte förlora mitt jobb. Mina barn är i college, min mamma är sjuk, och jag har en inteckning. "

Maggie (efter en kort paus): "Jag kan förstå hur du skulle känna dig överväldigad av allt som händer i ditt liv. Mitt mål är att hjälpa dig utmärka sig på ditt jobb, inte att avskeda dig. Jag har upptäckt att ha en tydlig handlingsplan gör gör ett bra jobb lättare när du försöker att uppfylla många ansvarsområden. Är du villig att fortsätta konversationen nu och hitta sätt att öka din prestation? "

Vid denna tid, kan Maggie och Alex är överens om att fortsätta diskussionen, eller, om det behövs, skjuta upp det. Att gråta är inte annorlunda än någon annan reaktions anställda kan ha under en kritisk konversation eller ledande till ett. State problemet eller situationen, erkänna och uppskatta andra känslor, och sedan bestämma vad du ska göra härnäst (i det här fallet, antingen arbeta på prestandan feedback eller skjuta upp mötet).

Observera att Maggie inte ber om ursäkt för Alex känslor eller tillbaka ner från frågan de ursprungligen diskutera. Och hon höll igång konversationen på ett humant och respektfullt sätt. Kritiska konversationer tillåta alla att ha känslor och uttrycka sina känslor, men ändå få arbete.