Hur ska jag sköta en tatuering Scab?

January 12

En tatuering skorv kan vara en normal del av tatueringen läkningsprocessen, även om inte alla tatueringar bildar sårskorpor som de läka. Det anses viktigt att avstå från att plocka på tatueringen skorv, och att vara försiktig så att sårskorpan inte dras av på något sätt. Plocka tatueringen skorv kan skada tatuering eller orsaka ärrbildning i tatueringsområdet. Tatueringen område bör normalt tvättas varsamt med mild tvål och vatten tre till fem gånger per dag, men bara de bara händer bör generellt användas, snarare än tvättlappar, svampar eller andra redskap som kan orsaka irritation eller skador på området. De flesta tatuerare rekommenderar att hålla tatueringen området fuktigt med en antibiotisk salva som det läker, vilket kan bidra till att förhindra krustor helt och hållet.

De flesta artister tror att bildandet av en tatuering skorv är inte en orsak till oro. Nya tatueringar bör generellt fuktas regelbundet med en antibiotisk salva för att förhindra bildningen av en sårskorpa och även förhindra infektioner. De flesta artister varna för att den övernitiska tillämpning av en sådan salva bör undvikas, eftersom detta faktiskt kan bidra till skorpbildning av tatueringen området. De som söker till rätt läka en färsk tatuering i allmänhet rekommenderas att tillämpa bara tillräckligt salva att fukta tatueringen, men inte så mycket att överskott salva är kvar på ytan av huden. Salvan bör helst suga in tatueringen området helt.

Att ta hand om en tatuering i allmänhet innebär att tvätta tatueringen försiktigt med mild tvål och en kal handen tre till fem gånger per dag. Detta kan bidra till att förhindra skorpbildning och infektion. Om en sårskorpa gör bildas över nya tatuering, kommer många konstnärer råda fortsatt behandling med rengöring och salva ansökan som vanligt. Om skorv är särskilt stor och tjock, kan dock konstnären råda stoppa denna regim och väntar på sårskorpan att falla av på egen hand. Sårskorpan bör vanligtvis skyddas för att förhindra att dras av och plocka på sårskorpan eller försöker ta bort sårskorpan i badet är oftast starkt motarbetas.

Många nya tatueringar inte skorv under läkningsprocessen, men kroppen förmodligen kommer att växa en genomskinlig skyddsfilm över området. En ny tatuering bör normalt förblir bandage för en timme eller två efter dess tillämpning. Efter denna tid har passerat, är det i allmänhet rekommenderat att avlägsna bandaget och tvätta tatuering försiktigt med fingrarna. Ta bort spår av blod och andra kroppsvätskor kan förhindra bildningen av en tatuering skorv, och minimera risken för ärrbildning eller skador på nya tatuering som det läker.

  • Att hålla en ny tatuering återfuktad kan bidra till att förhindra stora sårskorpor bildas som leder till bläckförlust.
  • Individer som får tatueringar i stater som inte reglerar tatuering anläggningar bör vänta 12 månader innan donera blod.
  • Washcloths bör inte användas för att rengöra en ny tatuering.
  • En tatuering maskin.
  • Nya tatueringar bör i allmänhet fuktas regelbundet med en antibiotisk salva.