Vad är Bradley Förlossning metod?

January 2

Den Bradley Förlossning metod utvecklades av Robert Bradley, en amerikansk obstetriker, i slutet av 1940-talet. Bradleys tro är att förlossningen är en naturlig process, och kvinnor kan förbereda sig mentalt, fysiskt och känslomässigt för att undvika rutinmässiga medicinska interventioner och smärtstillande under förlossningen. Löptiden för Bradley Förlossning Method programmet är 12 veckor, vilket gör det längre och intensivare än de flesta andra förlossning utbildningsprogram. Det är ett omfattande program som innehåller instruktioner om graviditet, foster och postpartum frågor. En av de andra primära mål Bradley Förlossning Method programmet är att utbilda partners att vara stödjande och effektiva arbetscoacher.

Klasserna är oftast begränsade till åtta par för att ge en mer intim, interaktivt lärande. De ämnen som behandlas inkluderar prenatal nutrition och dess inverkan på en hälsosam graviditet, motion under graviditeten, graviditetssymptom och klagomål och hur man handskas med dem, och avslappningstekniker under förlossningen. Avslappnad och naturliga andningsmetoder lyfts fram som en coping mekanism för att hantera den intensiva smärtan av arbetskraft. Mödrar får lära sig att "ställa in" och hantera smärta, i stället för att distrahera sig från det som andra metoder undervisar. Den Bradley Förlossning Method klass instruerar också partners i effektiv arbetsmarknad coaching. Par lär också om de olika stadierna av arbetskraft och hur man handskas med övergångarna mellan dem.

Par som tar Bradley Förlossning Method klass kommer undan med kunskap om vanliga medicinska åtgärder och smärtstillande medel och hur man undviker dem, speciellt cesareans eller c-avsnitt. Tron är att vissa medicinska åtgärder, som till exempel administration av Pitocin och smärts läkemedel såsom en epidural, kan bromsa arbetskraft, ökar chanserna för en c-avsnitt. Eftervård och amning är andra viktiga ämnen som behandlas i Bradley Förlossning metod. För dem som är intresserade av Bradley Förlossning Method, Dr Bradley grundade American Academy of Make-coachade Förlossning som en resurs för att hitta behöriga lärare och klasser i ens område.

Även anhängare av Bradley Förlossning metod hävdar en 90% graden av framgång, vilket innebär 90% av mödrarna levererar utan användning av smärtstillande, det finns andra förlossning metoder som ett par kan tänka på när man beslutar hur de vill närma sina barns födelse. Vissa mammor känner som inte bör stigmatiserade användning av smärtstillande och väljer att lämna det alternativet öppet hela processen med förlossningen. Varje förlossning är unik, och vissa par nytta utreda mer än en metod för förlossningen att komma med sin egen födelse plan.

  • En gravid kvinna.