Hur väljer jag det bästa Vintage Parfymflaskor?

May 24

Vintage parfymflaskor är vackra bitar av funktionell konst. Kategoriseras i parfymflaskor eller finfördelare, många olika typer finns tillgängliga, tillverkade av en mängd olika material. De är mycket samlarobjekt, så prisintervallet varierar avsevärt, från under $ 100 $ (USD) till tusentals dollar. De bästa vintage parfymflaskor för dig kommer att tilltala dina estetiska preferenser och vara i gott skick.

Hundratals stilar av vintage parfymflaskor finns tillgängliga. Ljust färgat glas, utsmyckade blykristallglas, förgylld guld och silver filigran höljen, och tusentals former ger en till synes oändlig variation. När samla alla typer av objekt, kom ihåg att bara köpa bitar som tilltalar dig. Såvida du samlar för spänningen i att ha sällsynta, dyra saker, kommer du bara vara nöjd med vintage parfymflaskor som du hittar vackra och tilltalande.

Det finns några grundläggande saker du bör veta om vintage parfymflaskor innan du börjar samla. Första finns det två grundläggande typer: den parfymflaska och finfördelaren. En parfymflaska kanske eller kanske inte har en glaspinne fäst den på insidan av proppen eller locket. En atomizer har vanligtvis en glödlampa som fungerar en pump immar parfymen.

Parfymflaskor är värdefulla oavsett om någon faktisk parfym kvar i flaskan. Vanligtvis har parfym som är äldre än tio år förlorat sin fräschör och helt enkelt luktar alkohol, så det har inget praktiskt värde. Trots detta, vissa samlare föredrar oöppnade flaskor för visuella intryck av en flaska full av parfym.

Villkoret för flaskan, etiketten, och proppen är avgörande för att bestämma värdet av en bit. Endast mycket sällsynta flaskor kommer att vara värdefullt om de har synliga skador, såsom sprickor och hack. Typiskt är flaskorna skadas vid brädden där proppen har tagits bort och ersatt många gånger. Detta anses normalt slitage, men det är fortfarande påverkar värdet av pjäsen.

En flaska med en intakt etikett är vanligen mer värdefullt än en utan. Etiketter är oftast papper eller förgyllda bokstäver. Naturligtvis inte de pappersetiketter inte stå emot tidens tand, men de förgyllda etiketterna är ofta gjorda av silver eller guld, ökar värdet av flaskan. Likaså är en flaska som är inkapslad i originalförpackningen och inslag mer värdefullt än en utan.

Även glödlampor och rör för sprejanordningar kan ersättas, många samlare föredrar originaldelarna. Detta innebär att de bästa vintage parfymflaskor har de ursprungliga delarna och är i utmärkt skick. När du väljer vintage parfymflaskor, inspektera proppen eller locket ordentligt. En propp som inte matchar exakt är ofta en ersättning och inte flaskans ursprungliga locket.

Vintage parfymflaskor finns i antikaffärer online, men det är bäst att handla för parfymflaskor personligen eftersom du inte kan kontrollera objektet för skador noggrant från endast en bild eller beskrivning. Om du måste handla online, se till att ha flaskan försäkrade mot skada när den levereras och välj en säljare med en bra politik för återvändande.

  • Atomizers omvandla vätskan i en fin dimma.
  • Vintage parfymflaskor är ofta gjorda av färgglada glas.