Vad är en Beach Plum?

May 17

Stranden plommon eller Prunus maritima, är en lövfällande buske i plommon familjen. Det är infödda till Nordamerika, där det konstateras växer längs Atlantkusten. Sanddyner är dess naturliga livsmiljö stranden plommon och blomstrande växter ses ibland halvt begravd i sanden. Dessa växter växer längs stranden från Maine till Maryland. Stranden plommon anses hotad i Maine, där den förlorar livsmiljö på grund av intensiv, kommersiell kustutveckling.

Beach Plum växter trivs i ljusa solen och sandjord med god dränering. De sprider vanligen genom underjordiska rotskott, men ibland öka med tap rötter, beroende på vilken typ av jord. Beach plommon används vanligen för att stabilisera havet sanddyner och kontrollera erosion på grund av deras djup, spridnings rotsystem. Trots att de är infödda till stranden, kan dessa växter också göra bra när odlas inlandet i väldränerad jord.

Denna fruktkroppen buske tål saltvatten och kalla temperaturer. Den växer i snår 3 till 7 fot (1 till 2 meter) höga, men kan växa så högt som 17 fot (5 meter) höga när odlas i en trädgård. De ovala bladen är 1 till 3 inches (3 till 7 centimeter) lång och ¾ till 1,5 inches (2-4) centimeter breda, och visas efter blommorna har blommat. Plommon löv suppleant längs grenar som kan böja under tyngden av kluster av frukt som liknar stora druvor. Dess blad är en levande gröna på toppen, och har ljusgröna undersidor.

Stranden plommon producerar attraktiva blommar som växer i klasar på våren. Dess blommor har fem kronblad som är vita förrän efter pollinering, när de utvecklar en rosa nyans. Blomningarna har långa, utskjutande ståndare med stora, gula ståndarknappar på sina tips. Plommon mognar i slutet av sommaren och locka fåglar. Dessa plommon är stenfrukter, som kan ersättas i recept för andra stenfrukter såsom körsbär och domestice plommon.

Mogen strand plommon frukt är rund och ungefär ½ till ¾ inches (1-2 cm) i diameter. Innan det mognar, är plommon hårt med en röd färg och bitter smak. Den mogna plommon är lila eller blå och som vanligen används för att göra saft, vin, gelé, sylt och bakverk. En småindustri har utvecklats i nordost att marknadsföra denna välsmakande frukt. Skördad under kolonialtiden för användning i sylt och gelé, har stranden plommon blivit populära biljettpris i dag i Atlanten havet spa, restauranger och resorts.

  • Skördad under kolonialtiden för användning i sylt och gelé, stranden plommon fortfarande populära biljettpris idag.