Vad är Bild Post Processing?

May 24

Bild efterbehandling förbättrar kvaliteten på en färdig bild för att förbereda den för publicering och distribution. Den innehåller tekniker för att städa upp bilder för att göra dem visuellt tydligare samt tillämpning av filter och andra behandlingar för att ändra utseendet och känslan av en bild. I digital fotografering, kan detta åstadkommas på ett program. Utskrifts fotografer använder många olika mörkrumstekniker för postbearbetningsverksamhet.

Fotografer arbetar mycket hårt för att få kompositionen, exponering och fokusera rätt när de tar en bild. Vissa problem kan inte kompenseras med efterbearbetning, så de vill börja med en bild som är så rent och klart som möjligt från början. Vissa fotografering utbildning sätter en belastning på dessa aktiviteter, uppmuntra fotografer att fullända sitt arbete innan de börjar lära sig om efterbearbetning. Även den mest skicklig fotograf, dock kan märka problem med en bild som kräver viss efterbearbetning.

Rengöring och slipning tekniker kan minska buller, öka kontrasten, dra grödan av bilden, och göra andra små ändringar i hur bilden visas. Bild efterbearbetning kan också handla om att ta bort saker från ramen när de inte hör hemma eller distrahera. En naturfotografen, till exempel, kanske inte vill ha en radio tracker implanteras på en fågelvinge för att vara synliga, eftersom det kan ta bort från bilden. I efterbehandling, kan fotografen försiktigt redigera det.

Mer avancerade bild efterbearbetning tekniker kan innefatta tillämpningen av filter för att göra en bild ser mer grynig, texturer för att ändra känslan av bilden, eller transformationer för att ändra färgschema. Färgfotografier kan konverteras till svartvitt eller sepia, till exempel. Fotografen kan tillägga nöd till bilden för att ge det en antiqued känsla, eller skulle kunna skapa linsöverstrålning för att generera mer visuellt intresse. Många bildefterprocesstekniker är tillgängliga för att fotograferna att utforska olika presentationer för sina bilder.

Instruktioner och klasser att lära sig att använda bild efterbearbetning effektivt är tillgängliga. Några förbereda deltagarna för specifika aktiviteter som förbereder för publikation eller arbetar på bröllop fotografier. Alla tenderar att betona vikten av att inte vara alltför påträngande med efterbearbetning. Overprocessed bilder kan utveckla en falsk, plast eller upptagen utseende som kan försämra kvaliteten på den färdiga bilden. Till exempel kan en fotograf som tillämpar en sepia-filter, ett penseldrag textur och linssignalljus sluta med en rörig, cartoon-liknande färdiga bilden.

  • Svartvita utskrifter kan göras från färgfotografier.
  • Kameralinser som har flera glaselement tenderar att naturligt skapa linssignalljus - ses ofta som spridda ljus cirklar eller glorior.