Hur att välja mellan 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows 7

October 15

Windows 7 Home Premium finns både en 32-bitars modell och en 64-bitars modell. Även om båda typerna av Windows 7 utseende och agera på samma på ytan, är helt annorlunda sätt de arbetar. Hur gör du välja mellan 32-bitars och 64-bitars versioner? Det kokar verkligen ner till dina behov och möjligheter.

Den 32-bitars variant av Windows har en gräns på hur mycket minne som Windows kan använda. Det kan verkligen bara se 3.4 eller 3.5 gigabyte (GB) minne. Även om du lägger 8 GB minne i datorn, kan den 32-bitarsversionen av Windows bara använda ca 3,5 GB. Resten bara sitter där, bortkastade.

Å andra sidan, kan den 64-bitars variant av Windows 7 använder mycket mer än 8 GB RAM. Oavsett om du behöver så mycket extra minne kan diskuteras, men vissa avancerade användare kommer definitivt vill det extra minnet.

Det finns en mer bra skäl för att köra ett 64-bitars variant av Windows 7: säkerhet. Det finns strikta säkerhetskrav på förare som används för att stödja hårdvara i 64-bitarsmaskiner -constraints som bara inte kunde göras gällande i den äldre, mer släpphänt 32-bitars miljö.

Och det leder till det primära problemet med 64-bitars Windows: drivrutiner. På grund av de strängare krav, tillverkar många hårdvara inte känns som det är värt sin tid att skapa 64-bitars drivrutiner för deras äldre hårdvara. Så, om du går den 64-bitars rutt måste du se till att dina enheter har 64-bitars drivrutiner tillgängliga, eller du måste byta ut en del hårdvara.

Om du funderar på att gå på 64-bitars rutt, måste du först ta reda på om din dator även kan hantera det. På en Vista-dator, kan du hitta den informationen genom att följa dessa steg.

  1. Klicka på Start → Kontrollpanelen → System och underhåll → Prestandainformation och -verktyg.
  2. Klicka på Visa.

    Hur att välja mellan 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows 7

  3. Under System typ, se vilken version av Windows du för närvarande kör.
  4. Under 64-bitars kapabel, se om du kan köra en 64-bitarsversion av Windows.

    Den 64-bitars kapabel notering visas inte om du redan kör en 64-bitarsversion av Windows.

Om du börjar med helt ny hårdvara och du planerar att köra din dator efter en lång, lång tid, gör 64-bitars Windows 7 ett mycket vettigt. I det långa loppet kommer du att vara bättre förberedda för framtiden.

Å andra sidan, om du har äldre hårdvara som du vill använda med Windows 7, gör dig själv en tjänst och hålla fast vid 32-bitars Windows. Det är osannolikt att du kommer att börja känna de begränsningar av 32 bitar tills din nuvarande dator är lång förbi sin premiärminister.