Vad är Kamaboko?

October 17

Kamaboko, också vanligtvis kallas fiskkaka, är en liten platta eller limpa som är gjord av bearbetad sik, såsom Pollock, ling, eller kummel, och skivas i tunna rundor. Tillverkarna kan också lägga karamellfärg, oftast rött men ibland gula eller bruna, för att ge limpan en dekorativ beläggning, som virvlade mönster på den inre delen eller en färgglad yttre gräns, efter att limpa skivas. Produkten används normalt i äkta asiatisk mat, och ofta konsumeras både som en avslappnad gata mat och som en traditionell semester maträtt.

Grunden för de flesta fiskar tårta preparat är vanligtvis en produkt som kallas surimi. Surimi är tillverkad av fast fruktkött sik som värms upp tills den övergår i en gelliknande substans. Det blandas sedan med skaldjursaromkoncentrat för att ge det en något fishier smak. Den färdiga substansen kommer då att ha en smak som är mild och liknar krabbkött, så det används ofta för att göra imitationer krabba produkter. När surimi bearbetas till en formbar textur och blandas med den föredragna karamellfärg, det formas till tunna kakor eller bröd och förpackas och säljs som kamaboko.

I asiatiska köket, är kamaboko allmänhet inte betjänas av sig själv, utan snarare som ett komplement till andra rätter. Det serveras ofta ovanpå heta nudlar, soppor och grytor, att lägga en ljus seafood smak till rätter. Om det serveras ensam som förrätt, kan varm buljong sättas tillsammans för att använda som en dippsås eftersom de tenderar att vara mycket mild i smaken på egen hand. Fisken tårta segment kan lindas runt ett spett att äta dem ensamma som en aptitretare mindre svårt och kladdigt.

Även om fisk tårta vanligen säljs som en billig gatan mat i asiatiska länder, är det också en traditionell maträtt som serveras på den japanska nyårshelgen. Under semesterfirande, finns flera små rätter äts snarare än en huvud entrée. Några japanska kockar kommer att köpa eller förbereda dessa små rätter i förväg och i kylskåp dem att minska tillagningstiden på själva semestern på grund av den större mängd livsmedel som serveras. Eftersom kamaboko tillagas under tillverkningsprocessen, kan den förvaras i kylskåp eller förvaras i rumstemperatur utan att påverka dess smak eller konsistens, vilket kan göra det till en bekväm mat val för semester.

  • Kummel kan användas för att göra kamaboko.