Vad är ett rekommendationsbrev?

June 25

En rekommendationsbrev är ett brev från en handledare, instruktör, eller liknande myndighet siffra som rekommenderar en viss kandidat för en position. Du kan också höra ett rekommendationsbrev som kallas ett referensbrev. Sådana brev vanligen krävs college tillämpningar, och de kan stärka ansökningar samt. En välskriven rekommendationsbrev är unikt anpassad till den person som rekommenderas och vilken typ av läget personen ansöker om, men det är också möjligt att se generiska rekommendationsbrev som kan återanvändas.

Den rekommendationsbrev har blivit en sådan gemensam del av vissa ansökningsförfaranden som vissa högskolor upprätthåller ett bibliotek av sådana brev i sina elevfiler. Om Mary Jane, till exempel, begär ett brev från professor McNamara, kommer brevet att gå i sin elev filen så att om hon behöver det igen, kan hon begära en förseglad kopia från skolan i stället för att be professor för en ny kopia . Människor kan också ges universella brev referens när de lämnar långsiktiga arbetstillfällen, som en gest av lyckönskningar från sina tidigare arbetsgivare.

Begära ett rekommendationsbrev kan vara knepigt. Generellt så snart du vet att du kommer att behöva ett rekommendationsbrev för något, bör du fråga de människor som skulle vara bäst lämpade att skriva brevet. De flesta ansökningar bör formuleras på ett sådant sätt att den recommender känner sig bekväm att stänga ned begäran om hon eller hon inte har tillräckligt med tid, eller inte känner att han eller hon skulle kunna skriva en ärlig och korrekt bokstav. I en begäran, bör människor vara noga med att ange när de behöver ett svar att acceptera eller avvisa begäran, och när själva brevet verkligen behövs. För att förbereda människor som kanske vända ner förfrågningar eller vända i brev för sent, är det en bra idé att be om fler bokstäver än du behöver; om alla ansökningar beviljas, det gör bara din ansökan ser bättre.

Beroende på vilken typ av positionen söks, får den sökande uppmanas att vända i förseglade rekommendationsbrev, vilket tyder på att han eller hon inte har läst breven. Detta är utformad för att uppmuntra ärliga svar från Referenser, och för att se till att sökanden inte tyst tar bort eventuella ogynnsamma brev, även om sådana brev är generellt sällsynta. Om någon tycker att han eller hon skulle skriva en dålig rekommendationsbrev, är den ansvariga sak att göra för att sänka begäran.

När du skriver ett rekommendationsbrev, bör Referenser tänka på vad som gör den sökande unikt, och vad hans eller hennes starka sidor är. Det är en bra idé att nämna hur länge recommender har känt den sökande, och där halten, som i "Mary Jane har tagit engelska med mig de senaste två åren," eller "Joe Bob har varit anställd i mitt division för senaste 10 åren. "hänvisning utmärkelser eller utmärkelser på den del av den sökande ofta uppmuntras, som berättar personliga historier som humanisera sökanden och gör honom eller henne mer minnesvärd. Om recommender har en personlig koppling till organisation eller institution den sökande ansöker om, är det lämpligt att nämna detta också.