Vilka är de olika typerna av corned beef hash?

June 19

Även om det finns ett antal varianter på corned beef hash recept, de flesta följer en något grundläggande ingredienslistan som innehåller corned beef, potatis, och olika kryddor eller smaksättning. I USA, till exempel, dessa är oftast kokas tillsammans i en het panna, ofta gjorda av gjutjärn, och toppad med ett stekt ägg när serveras. Corned beef hash i Storbritannien, å andra sidan, är ofta tillverkade av konserverat kött och är inte nödvändigtvis serveras med ägg. Denna användning av köttkonserver är ganska i kontrast med amerikanska recept som normalt använder färska, överblivna corned beef för skålen.

Corned beef hash är en ganska enkel, men ändå populära, maträtt ofta serveras frukost eller brunch, även om det kan serveras när som helst på dygnet. Den grundläggande strukturen för hashen består av corned beef, vanligen hackad eller malet, är som tillagas med andra ingredienser såsom lök, potatis och olika örter och kryddor. Dessa är oftast kokas tillsammans i en stor stekpanna eller kastrull tills krispiga och brunt, och sedan serveras. Corned beef hash finns ofta i diners eller hem mat, och är ganska populär på grund av både sin smak och överkomliga priser.

I USA är corned beef hash ofta med överblivna ingredienser från en måltid, såsom corned beef och kål. Även om detta inte behöver göras med matrester, det vanligtvis har fräsch corned beef, liknar pastrami. Detta corned beef är tärnad eller skär i skivor, och kombineras med kubik, kokt potatis och tärnad lök. Dessa får brunt tillsammans i en kastrull - men ibland potatisen lämnas ut och kål används i stället - och corned beef hash serveras med ett stekt ägg till frukost.

Corned beef hash i Storbritannien görs ofta med hjälp av konserverat kött, snarare än färska corned beef, känd som salt nötkött. Denna tradition går tillbaka till tider av krig, såsom andra världskriget, när färskt kött var ofta knappa och ransone grund av den militära insatsen. Köttkonserver var mer lättillgänglig, och användningen av köttkonserver i hash förhöjde smak och konsistens av köttet själva. Denna typ av hash är inte så ofta serveras med ett stekt ägg, eftersom strukturen är ofta något blötare än amerikansk hash, och kan innefatta buljong eller sås läggs till hash medan matlagning. Andra varianter på corned beef hash kan förändra vad hash serveras med, till exempel vissa danska recept som kräver inlagda rödbetor.

  • Corned beef hash är en populär maträtt som vanligtvis serveras brunch.
  • Lök är ofta tärnad för användning i corned beef hash.
  • Även i olika typer av corned beef hash, potatis förblir oftast en av de viktigaste ingredienserna.
  • Corned beef hash ibland serveras med stekt ägg.