Vad gör en Book Editor gör?

June 4

Boka redaktörer ansvarar för ett av de viktigaste stegen i bokförlag. De tar ett manuskript och förvandla det till en polerad produkt redo att skrivas ut. Detta kräver många saker av en redaktör, eftersom det finns flera aspekter av redigering som går till att producera en redo för marknaden bok.

När de flesta människor talar om arbetet i en bok redaktör, de är oftast talar om kopierings redigering eller kontroll texten för stavning och grammatiska fel. Kopiera redigering kontrollerar också för delar av boken som konflikten, eller säga två olika saker. I en faktabok, till exempel, kan huvudpersonen har gröna ögon, men i ett kapitel, författaren felaktigt typer som karaktären har bruna ögon. Kopian redaktör skulle fånga det misstaget, och har det fasta. Kopiera redigering kan också handla om att se till att boken flyter, kontroll av rätt ord användning, och förbättra den allmänna känslan av manuskriptet.

En bok redaktör kan också ansvara för en del av de mer tekniska aspekterna av att få en bok klar för utskrift. Till exempel kan redaktören att uppmanas att kontrollera fakta i hela boken för noggrannhet. En bok redaktör kan sätta ihop indexet finns på baksidan av många faktaböcker, vilket gör det lättare för läsaren att komma åt den information de söker. Sidan design, inställning av teckensnitt, textstorlek och position eventuella illustrationer, är också något som en bok redaktör är ansvarig för.

Behörigheter redigering är ett annat jobb som utförs av boken redaktörer. Detta innebär att notera någonstans i boken där författaren använt någon annans arbete, till exempel som en del av en sång, dikt, eller annat material, och att få rätt tillstånd att använda den. Teknisk redigering, vilket är vanligast i hur-till böcker, försäkrar att läsaren kommer att få allt som han eller hon behöver för att slutföra uppgifter. En teknisk bok redaktör ser till att instruktioner presenteras på ett sätt som gör dem lätta att förstå. Detta kan också innebära att föreslå förbättringar i design och layout av boken.

Det finns en hel del arbete som går att göra en ny manuskript till en marknadsfärdig bok. Vanligtvis flera redaktörer, eller redigeringsteam, arbete på varje bok, beroende på hur länge och komplicerat boken är. En kort fiction-roman får endast kräva en eller två redaktörer som arbetar på det, medan en komplicerad college lärobok kan kräva flera redigeringsteam. Redaktörer arbeta i nära kontakt med bokens författare, och processen kan ofta vara lång och stressig, men i slutändan, har författaren en bok som är redo att lämna till förlaget för efterbehandling och tryckning.

  • Kopiera redigering är bara en uppgift av boken redaktör.
  • Bokredaktörer kan föreslå ändringar till ett manuskript för att göra det mer publicerbar.