Vad är Italian Dressing?

April 28

Italiensk dressing är en vinägrett stil dressing som oftast används på sallader, men kan också vara ett värdefullt tillskott till en mängd olika recept och matlagningstekniker. Vinaigrettes framställs typiskt genom att kombinera tre delar olja till en del vinäger och arom den med olika kryddor. I en italiensk stil dressing är vinägrett smaksatt med ett antal färska eller torra örter. Det finns inga strikta regler för vilka örter måste användas, oregano, basilika och dill är populära ingredienser i denna stil av dressing.

Förutom färska örter, vitlök och lök är båda ofta för att lägga till en ytterligare djup smak till en italiensk dressing. Röd paprika, svartpeppar och krossad röd paprika flingor kan också läggas att öka den kryddiga värmen av förbandet. Citronsaft kan också tillsättas till förbandet tillsammans med, eller i stället för, vinäger.

Italiensk dressing kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker och är allmänt tillgänglig i minskad fetthalt och minskad natrium versioner. Regelbunden italiensk dressing har cirka 70 kalorier per matsked (ca 14 ml) och står för cirka fem procent av det dagliga tilldelning av fett och sex procent av det dagliga tilldelning av natrium. Minskade fett och minskad natriumversioner, dock kan minska beloppen till två procent och noll procent, respektive. Det är viktigt att notera att när de görs med olivolja, är fettet en enkelomättat fett och som sådan har faktiskt många extra hälsofördelar.

Italiensk dressing kan också göras snabbt och enkelt hemma, ofta i mindre än fem minuter. Även om många recept kräver vitvinsvinäger och olivolja, kan den typ av olja och vinäger som används varierar beroende på individuell smak. Byta vitvinsvinäger med rödvinsvinäger eller äppelcidervinäger kan signifikant ändra smaken, och ersätta olivolja med ett lägre kalori olja, såsom vegetabilisk eller rapsolja, kan minska fett och kalorier. Mejeriprodukter såsom majonnäs eller kärnmjölk kan tillsättas för att skapa en krämig italiensk dressing med en rikare textur och konsistens samt. Detta tenderar att öka fett och kalorier, men.

Även mest använda på sallader, kan italiensk dressing också göra en utmärkt sås eller marinad för kött. Dessutom kan den användas för att fukta och smak en burgare när de förbereder den för grillen. Det är också en läcker tillägg till en stek och kan borstas på bröd för att lägga till en unik stil och smak till smörgåsar. Det kan också vara ett utmärkt komplement till en pastasallad.

  • Italiensk dressing ingår vanligtvis oregano.
  • Rött vinvinäger, som kan användas för att göra en italiensk dressing.
  • Svartpeppar brukar läggas till italiensk dressing.
  • Röd paprika flingor kan krydda italiensk dressing.
  • Italienska förband kan krydda upp smaken av en enkel trädgård sallad.
  • Dill ogräs är ofta i italiensk dressing.
  • Vitvinsvinäger, som ibland används för att göra italiensk dressing.
  • Basilika är en vanlig ingrediens i italiensk dressing.
  • Olivolja, en häftklammer för italiensk dressing, innehåller en hög nivå av enkelomättat fett och antioxidanter.
  • Italienska förband kan användas på sallader eller som en marinad.