Hur hanterar jag migrän Illamående?

May 3

Den wrenching huvudvärk smärtan av en migrän åtföljs ofta av illamående och kräkningar. Det bästa sättet att du kan hantera migrän illamående är att behandla både migrän och magbesvär. Detta kan vara en utmaning eftersom illamående kan göra det svårt att tolerera oral medicin. Du kan vända dig till huskurer, over-the-counter läkemedel eller receptbelagda läkemedel för att behandla din illamående.

Förebyggande åtgärder såsom undvika triggers eller profylaktisk behandling kan innebära att hantera migrän illamående mindre ofta. Migrän triggers varierar mellan drabbade. Vissa människor kan drabbas av en migrän i stressiga förhållanden eller när deras sömn störs. Alkohol, livsmedel och tillsatser kan vara utlösande faktorer för migrän. För att förhindra migrän med illamående, kan du spåra ditt matintag och andra situationsfaktorer i en tidskrift, och efter ett mönster framträder, kan du försöka undvika de identifierade triggers.

Det bästa sättet att klara av migrän illamående är att behandla den på ett tidigt stadium. De som lider migrän åtföljs av illamående allmänhet kan känna en debut. Om detta är sant för dig, bör du våren genast till handling när du känner en debut, för att minimera graden av symtom.

Lägga pepparmyntolja eller ingefära till ljummet vatten kan hjälpa dig att minska upplevelsen av illamående. Fruktjuice är också ett bra val för quelling migränrelaterat illamående. Kolsyrade drycker kan vidare störa magen och bör undvikas. Se till att du är väl hydrerad så fort du är medveten om en mötande migrän händelse. Som smärta och illamående ökning, kan det bli svårare för dig att inta mat och vatten, men är mycket viktigt, eftersom illamående och kräkningar ökar risken för uttorkning.

Bland och fiberrika livsmedel kan bidra till att minska svårighetsgraden av migrän illamående. Intag en bit rostat bröd eller en banan kan hjälpa till att lugna magen och kan ge en buffert för smärtstillande mediciner. Undvik oljiga eller kryddstark mat under en migrän händelse, eftersom de ytterligare kan störa magen. Vissa livsmedel, inklusive kummin och vitt ris, tjänar som hem rättsmedel för allmän illamående. Även efter buffring magen med mat, kräkningar fortfarande kan förekomma, men det kommer att vara mindre smärtsamt om din mage har vissa delar av innehållet för att utvisa.

Vissa avkoppling aktiviteter kan hjälpa dig att hantera migrän illamående. Ett varmt bad med lavendel eller pepparmyntsolja kan lugna magen. Vila och avkoppling i en lugn, dim rum kan bekämpa illamående samt andra migränsymtom. Rörelse, speciellt på huvudet, kan orsaka yrsel och öka magbesvär, så stillhet eller en tupplur kan hjälpa till att minimera din illamående.

Kampen mot migrän med smärtlindrande mediciner så småningom kommer även att behandla migrän illamående. Over-the-counter smärtstillande såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen används ofta för att behandla huvudvärk men kan ytterligare rubba en redan illamående mage. Over-the-counter illamående mediciner kan också vara till hjälp för att hantera migrän illamående eller tolerera mediciner. Vismutsubsalicylat och dimenhydrinat är tillgängliga utan recept.

I fall av allvarlig eller frekvent migrän illamående, bör du söka medicinsk hjälp från din läkare. En läkare kan ordinera anti-illamående läkemedel såsom chlormromazine, prometazin eller metoklopramid för kronisk migrän illamående. I vissa fall är magbesvär så allvarliga att de drabbade utvisa mediciner snart efter intag. När detta inträffar, behandling kan ges i intravenös eller suppositorium form. Dessa mediciner är förknippade med allvarliga gastrointestinala och motorik biverkningar och vanligtvis är reserverade för användning när fall av migrän illamående orsaka allvarliga störningar eller svaghet.

  • Illamående är en sensation som vanligen inträffar innan en individ kräks.
  • Kummin, vilket kan hjälpa till med illamående.
  • Separata behandlingar kan behövas för symtom på migrän illamående.
  • Vissa människor tycker isbitar att vara till hjälp när man hanterar illamående.
  • Ta en tupplur kan hjälpa till att minimera migrän illamående.
  • Migrän illamående kan leda till kräkningar.
  • Att hålla en dagbok kan hjälpa patienter identifiera möjliga migrän triggers.
  • En person som upplever frekvent migrän illamående bör söka medicinsk hjälp.
  • Behandling av migrän illamående innan det börjar är ett sätt att hantera det.