Skaffa Medicinska Remisser och förhandstillstånd för Medicare Billing

October 29

Eftersom providerâ € s medicinsk koder och Biller är ansvariga för att säkra de nödvändiga remisser och tillstånd i Medicare och Medicaid, kommer betalningen försenas om förfaranden arenâ € t strikt följas.

Se till du € re känner skillnaden mellan en remiss och förhandstillstånd. En remiss utfärdas av primärvårdsläkare, som skickar patienten till en annan vårdgivare för behandling eller tester. Ett förhandstillstånd utfärdas av betalaren, vilket ger leverantören klartecken att utföra nödvändig service.

Här är några saker att tänka på om remisser och förhandstillstånd för Medicare och Medicaid tjänster:

  • Standard Medicare kräver inte remisser eller förhandstillstånd för förfaranden som uppfyller medicinsk nödvändighet och inte kräver någon typ av NCD eller LCD. Lyckligtvis dessa utgör majoriteten av behandlingsalternativ.
  • En Medi HMO eller Medicaid patient som behöver förhandstillstånd innan de behandlas av en specialist eller ta emot tjänster som tillhandahålls av en anläggning behöver en remiss eller tillstånd för varje leverantör och eventuellt för varje besök.

    Om du får ett godkännande via telefon, alltid anteckna namnet på den representant som du talade, tillsammans med datum och tid för samtalet. Om tillstånd erhölls via en betalare webbportal, skriva ut skärmen efter bevis, ifall du behöver det senare.
  • Vissa tillstånd omfattar en tidsperiod och / eller ett visst antal behandlingar eller besök Tänk på detta exempel:. En Medicaid eller Medi HMO patienten kan komma till primärvårdsläkare med en bruten arm. Läkaren kommer troligen tillåta patienten att se en ortoped för fraktur vård.

    Remissen får tillåta specialist för att diagnos och behandla patienten i upp till tre besök under en period på två månader tid. Om specialisten bestämmer att patienten behöver kirurgi, krävs en annan remiss eller godkännande: Kirurgen behöver två saker: tillstånd att operera och en remiss eller tillstånd att behandla patienten (utföra operationen) i den angivna anläggningen.
  • Godkännanden normalt är aktiva över ett specifikt datumintervall och kan löpa om den inte används under den tiden. Om datumet tillstånd har passerat, måste du kontakta betalaren igen och begära annat tillstånd.
  • Den inledande remiss eller tillstånd doesnâ € t täcka tilläggstjänster. Om tjänster av en fysisk eller arbetsterapeut behövs, behövs en annan remiss.
  • Att få förhandstillstånd är fortfarande inte en garanti för betalning. Måste den lämnas in fordran fortfarande vara 1) med stöd av medicinsk nödvändighet, 2) in inom de aktuella anmälningskrav, och 3) inlämnad av leverantören nämns i remissen eller tillstånd.