Vad är inblandad i ATM Installation?

October 14

ATM installation kan vara kostsamt och något svårt, även om utbetalningen för många företag är värt det. En stor del av tilläggsavgift återvinnas vid bankomater går direkt till handlaren att äga eller hyra den, vilket gör det ett relativt enkelt sätt att få inkomster. ATM installation innebär antingen hyra eller köpa en bankomat, säkra ATM på sin plats, installera säkerheten kring ATM och mata in flera olika koder som behövs för att den ska köras. Efter detta, applicera dekaler, testa maskinen och utbilda handlaren på ATM underhåll är allt som är kvar att göra.

Bankomater kan antingen köpas eller leasas, men många små företag väljer att leasa en bankomat för kostnadsändamål. Det finns många återförsäljare som erbjuder bankomater till små företag, av vilka några ATM installation och underhåll i deras avgift. Vare köpa eller leasing, kan denna maskin vara en rejäl investering, så shoppa runt är mycket lämpligt.

ATM installation börjar med att lokalisera en plats för maskinen och säkra den till platsen. Bankomater behöver vara i närheten till både telefon och eluttag och är bäst installeras i ett väl ventilerat utrymme, helst med luftkonditionering, för att hjälpa maskinkörning bäst. När en plats väljs, är maskinen bultas till marken med hjälp av 16.000 pund (7257 kg) bultar. Detta gör maskinen nästan omöjligt att stjäla.

En av de viktigaste delarna av ATM installationen är säkerheten. Utanför bult maskinen till marken, är det också viktigt att installera övervakningskameror som direkt möter maskinen. Medan de flesta nuvarande bankomater har en inbyggd kamera, är det bäst att ha olika utgångspunkter för att säkerställa alla som försöker stjäla från eller manipulera maskinen fångas på band.

Den sista etappen av ATM installation inmatning av machineâ € s koder. Först behöver ändras från standardlösenordet till lösenordet som valts av handlaren lösenordet. Då ID och kommunikations telefonnummer behöver läggas, inklusive alternativt telefonnummer. Detta säkerställer att maskinen ska kunna kommunicera med banksystemet. Slutligen krypteringskoden från den bank som är service av maskinen måste föras in i ATM.

När välkomstskärmen visas, kan ATM installationsspecialist testa maskinen med ett bankkort, först genom att ange en ogiltig PIN för att säkerställa machineâ € s koder fungerar, och sedan genom att göra en balans utredning som visar om maskinen är kommunicerar med banken. Efter det bestäms att installationen ATM är klar kan dekal dekaler appliceras. Dessa klistermärken finns på nästan varje maskin och typiskt visa vad avgifterna är förknippade med användning, vilket banken driver maskinen och vilka kort den godtar.

Korrekt installation ATM slutar med att träna den nya ägaren eller hyresgästen av maskinen på ATM underhåll. Detta inkluderar hur man bunkra pengar och installera kvittopapper, bland annat. ATM installation, medan tidskrävande, är värt det för många företagare. Medan vissa kanske tror att de bör eller kan installera ATM själva, är det här jobbet bäst till en professionell för att säkerställa korrekt säkerhet och funktion.

  • Placeringen av uttagsautomater anses ofta när man bygger nya banker.
  • Efter installationen, kan tekniker testa maskinerna med ett bankkort.
  • Installationen av säkerhetskameror som kan visa en bankomat från flera vinklar är en viktig del i en bankomat installation.