Vad är en syrisk hamster?

April 16

Hålls ofta som husdjur, är den syriska hamstern (Mesocricetus auratus) en gnagare att när fullvuxna är 5 till 7 inches (13 till 17 cm) i längd och tips på skalan vid 5 till 7 gram (140-200 gram). I naturen är det allätande varelsen ensamma och territoriella karaktär, blomstrar i fuktiga och torra miljöer, och typiskt söker mat i skymningen och gryningen. Att ha en livslängd på två till tre år, kan den syriska hamstern spåras till Israel och Syrien och används ofta i vetenskaplig forskning.

Besitter ett brett huvud, liten näsa, och stora ögon, äger den syriska hamstern djupa kindpåsar som kan lagra sin mat, vilket kan innefatta insekter, gräs och frön. På sina bakfötter, har varelsen fem tår, medan de främre fötterna har fyra tår. När hittat i naturen, är den syriska hamstern vanligtvis gyllenbrun färg med en mestadels vit mage. Avel och mutationer orsakar hamstrar har olika mönster och olika färger, inklusive vitt, svart, grått och grädde.

Generellt är syrisk hamster uppvuxna att ha olika typer av päls. En långhårig hamster, ibland känner som nallebjörn hamster, kan växa en kappa som kan vara upp till 4 inches (10 cm) lång. För det mesta, bara hanarna växer långa rockar. Den satin eller kala päls hamster har en glänsande päls. Andra typer av syrisk hamster inkluderar korthårs och rex, som är känd för sin vågigt mönster av hår.

Kvinnliga syriska hamstrar kan vara könsmogna vid fem veckor gammal, men i allmänhet återge på cirka fyra månader. I den öppna, en kvinnlig tolererar generellt hanen endast för avel. När honan hamster inte beror på den manliga för avel, är det inte ovanligt för henne att attackera en manlig. En kvinnlig anger hon är redo att reproducera genom att stå stilla med svansen och bakom stickning rakt upp.

Typiskt en hona ska föda 16 dagar efter parning. En kull kan innehålla så många som 20 unga. Den unga föds hårlösa och blinda. Efter ungefär en månad, hamstrar inte längre vara beroende av sin mamma. I naturen kan en mamma ens äta sin egen unge.

På grund av deras olika färger, markeringar och rockar, är hamstrar ofta säljs som sällskapsdjur. Enstöringar av naturen, är de hamstrar ofta hålls i burar själva. Om flera hamstrar hålls samman, kan de slåss till döden.

  • En syrisk hamster.