Hur väljer jag det bästa färgerna för Olive Skin?

April 25

Både varma och kalla oliv hudtoner tenderar att erbjuda de mest mångsidighet när det gäller att välja färger att bära för ansiktet, hår och kläder. Vanligtvis jordnära och naturinspirerade toner komplettera naturliga toner som finns i oliv hud. Rekommenderade färger för oliv hud inkluderar brons, grönt, persika, rosa, honung och brunt. Cooler toner av oliv kan välja ljusare nyanser, medan varmare toner ser oftast bäst i mörkare nyanser.

Matcha smink färger och oliv hud tenderar att vara en enkel uppgift som denna hudton får hålla både lättare och naturliga färger samt mörka och dramatiska. Foundation, concealer och befogenheter bör antingen uppger att de är lämpliga för oliv hud eller har gula undertoner oavsett varma eller kalla undertoner. De bästa rodna färger för oliv hud är i olika nyanser av aprikos, persika, rosa eller brunt, medan rött bör undvikas. Ögonskuggor som tenderar att se bäst med oliv hud är jordnära bruna och gröna samt naturliga nyanser av lila och blått. Läppstift nyanser för oliv hud kan se bäst i neutrala eller skimrande toner och djärva nyanser av rött.

Hårfärg och oliv hud kan bli mer delaktiga i de varma och kalla undertoner i oliv hud påverka nyanser som är lämpliga för hudfärg. Varmare toner av oliv fungerar bra med nyanser av guld, brons koppar, Auburn, nästan alla nyanser av brunt och svart. Svala toner, kan dock se bättre med ljusare nyanser, såsom en mörk strawberry blonde, honung, vinrött, aska brunt och blått-ish svart. Både varma och kalla oliv hudtoner kan bära alla mörka nyanser, speciellt mörkare nyanser av brunt. De bästa accentfärger för oliv hud beror också på toner; som en tumregel, varmare toner fungerar bra med svalare höjdpunkter, och svalare hudtoner tenderar att se bäst med varmare höjdpunkter.

Flera skönhetsexperter tror att para kläder färger och oliv hud kan vara en av de mindre utmanande företag för en person, som de flesta kläder färger fungerar för oliv hud. Reds tenderar att ta ut livfullhet och ett varmt sken i oliv hud, vilket gör det verkar mer brons. Mörkare och mer naturliga färger för oliv hud tenderar att mjuka upp huden tonen och gör personen verkar jordig. De flesta nyanser av rosa tenderar att kontras fint med huden, vilket gör den ljusare eller mörkare beroende på djärvhet i rosa. Orange toner brukar ta fram de varma toner i både varma och kalla oliv hudtoner.

  • Olive hud tenderar att se bäst med rosa eller aprikos rouge.