Vilka är de olika typerna av Postherpetisk Neuralgi behandling?

June 24

Vanligtvis olika typer av postherpetisk neuralgi behandlingen ingår orala, topikala och injicerbara läkemedel samt nervstimuleringsbehandlingar. Postherpetisk neuralgi förekommer som en komplikation av bältros viruset. Bältros är en andra förekomst av vattkoppor eller varicella virus.

Generellt, när en individ blir vattkoppor, stannar en del av den virala infektionen i kroppen, vistas vilande i nervcellerna. År senare, kan en reaktivering av viruset förekommer, vilket resulterar i herpes zoster, eller bältros. Om inte en person som haft vattkoppor någon gång i sitt liv, kan han inte få bältros.

Generellt symtom på postherpetisk neuralgi inkluderar olidlig brännande, skarp eller jabbing smärta ligger djupt i vävnaden eller huden. Dessutom kan känsligheten för temperaturförändringar eller beröring och klåda uppstå. Ibland kommer huvudvärk och domningar märkas, såsom vilja muskelsvaghet. Ofta kommer läkaren och patienten måste arbeta tillsammans, experimentera med flera metoder för smärtlindring på grund av den utmanande karaktär av tillståndet. Även frustrerande, postherpetisk neuralgi behandling är oftast framgångsrik i att lindra de flesta av smärtan, dock är klar upplösning ibland svårfångade.

Ofta är antidepressiv medicin ingår i postherpetisk neuralgi behandlingsplan. Även om många patienter som upplever postherpetisk neuralgi inte deprimerad, antidepressiva påverkar kemikalier i hjärnan såsom noradrenalin och serotonin, som spelar en viktig roll i hur kroppen och hjärnan tolkar smärta. Vanligtvis när antidepressiva finns föreskrivna i postherpetisk neuralgi behandling, doserna är mindre än de skulle vara om föreskrivs i behandling av depression. Dessutom kan antidepressiv medicin ger en extra fördel att lyfta stämningen, eftersom svår smärta kan bidra till känslor av hopplöshet och depression hos vissa patienter.

Ibland injiceras kortikosteroid medicin som används för postherpetisk neuralgi behandling. Typiskt är steroiden injiceras direkt in i ett område nära och runt ryggmärgen att lindra ihållande smärta. Behandling bältros med injicerbara steroider brukar inte gjort förrän alla pustulösa hudmanifestationer som är förknippade med sjukdomen har gått bort. Injektion medicinering i vävnaden före fullständig upplösning av blåsor, och innan alla öppna områden har helt stängd, sätter patienten i riskzonen för att utveckla en sekundär infektion och vävnadsskada.

Många gånger är opioid baserade smärtstillande medel som föreskrivs i samband med andra terapier på grund av svårighetsgraden av bältros smärta. Även om dessa mediciner kan vara beroendeframkallande, generellt risken låg. Receptbelagda smärtstillande medel är ofta effektiva när de kombineras med aktuella hudområden som innehåller läkemedel som lindrar smärta, såsom lidokain eller capsaicin. Dessutom är smärtstillande medel används ofta i kombination med elektrisk nervstimulering i postherpetisk neuralgi behandling. Ofta är nervstimulering, som utnyttjar små elektriska impulser som levereras till nervbanor, tänkt att stimulera endorfiner, en naturligt smärtstillande medel i kroppen som kan lindra svår smärta.

  • Postherpetisk neuralgi kan utvecklas som en komplikation av bältros.
  • Krämer med capsaicin, en kemikalie som ger röda paprikor deras värme, kan hjälpa till att lindra smärtan av postherpetisk neuralgi.