Vad är Apricot Brandy?

April 24

Aprikos brandy är en form av konjak gjord av aprikoser. Aprikoser lånar denna vätska en mycket distinkt smak och en rik orange till orange färg. Speciellt söta former av denna konjak ibland som aprikos likör. Denna dryck kan drickas direkt, används i olika recept, och sattes till cocktails och andra blandade drycker.

Någon sorts frukt kan potentiellt jäsas och destilleras för att göra konjak, men vissa frukter ger mer smakrika och intressanta drycker än andra. Aprikoser, särskilt när de är av hög kvalitet, har en svag smak av bittermandel som härdat med en naturlig sötma och en komplex aprikos smak. När väl hanteras, kan aprikos brandy har en mycket rik, komplex smak som är ganska tydlig.

Brandy görs genom jäsning en frukt, och sedan köra den jästa vätskan genom en destillatören att koncentrera smaken. För att göra aprikos brandy, producenter massa aprikoser och kasta dem i en jäsande tank tillsammans med deras hud och gropar, och sedan låta dem jäsa i cirka tre månader. När jäsningen är klar, kan vätskan silas bort och sedan destilleras för att göra konjak. Det resulte drycken har en mycket hög alkoholhalt, eftersom vattnet avdunstar delvis under destillation.

Precis som alla destillerad sprit, kommer aprikos brandy i ett brett spektrum av stilar, och kvaliteten kan variera kraftigt. Beroende på vad du tänker använda konjak för, billiga märken är ibland helt effektiva, men när du planerar att servera aprikos brandy som en fristående drink, kanske du vill smaka flera varumärken och hitta en av särskilt hög kvalitet. Du kanske också vill tänka på de saker du kommer att koppla ihop med konjak, såsom ostar eller desserter.

För att göra en version av aprikos brandy hemma, kan du fylla en gallon (ungefär fyra liter) burk med lätt krossade hela aprikoser och tre koppar socker. Täck denna blandning i vodka eller annan vanlig alkohol, och sedan ersätta burken lock. Förvara burken i en sval torr plats att jäsa, vrida den dagligen i tre månader, och sedan sila vätskan genom cheesecloth eller annat fint material.

  • Aprikos konjak kan drickas raka, används i olika recept, och läggs till cocktails och andra drinkar.
  • Aprikoser ger smak och färg för lite konjak.