Hur man behandlar Summer Förkylningar

March 3

Sommar förkylningar är lika obekvämt som de är irriterande, särskilt när de stör semester, weekendresor, och friluftsliv. När det är en vacker utanför och du har fastnat inuti med en sommar kallt, vill du erövra din halsont, nysningar, rinnande näsa, feber och hosta snabbt så att du kan komma tillbaka till vad sommaren handlar egentligen om: kul i solen !

När man försöker att behandla din sommar kall, hålla några överväganden i åtanke, liksom hur man berättar skillnaden mellan en sommar kall och en vinterkylan.

Skillnad mellan sommar- och vinter förkylningar

Medan sommar- och vinter förkylningar kan upplevas olika beroende på tid på året vi kontrakt dem, är den nedersta raden både orsakas av samma typ av virus. Och virus, tyvärr kan inte behandlas med antibiotika. Båda typerna av förkylningar oftast kontrakterats av en person som släpper ut sina infekterade händer till sina ögon, näsa eller mun.

Den största skillnaden mellan sommar- och vinter förkylningar är hur vi reagerar på dem. På vintern är vi naturligtvis mer accepterande av vistas under täcket och äta kycklingsoppa i ett försök att behandla våra förkylningar. Det är lättare sagt än gjort under sommarmånaderna när Little League spel, pool partier och bakgård grillar är i full gång.

Komma över en sommar kallt

Varaktigheten av en förkylning beror på kroppens immunförsvar, som är beroende av de livsmedel vi äter, vätskor vi dricker, och de aktiviteter vi deltar i. Du kan förbättra dina chanser till en snabbare återhämtning genom att följa några beprövade goda råd - Mamma verkligen vet bäst!

 1. Tvätta händerna ofta.

  Bakterier sprids från en smittsam person till en frisk person normalt för hand, antingen direkt eller indirekt. Din största försvar är att tvätta händerna flera gånger om dagen med varmt tvålvatten.
 2. Håll handsanitizers hands.

  När du tvättar händerna är inte ett alternativ, handsanitizers är det näst bästa. De är särskilt praktiskt på platser som livsmedelsbutiker, läkarmottagningar, arbetsplatser och klassrum.
 3. Drick mycket vätska.

  Även om du inte kan spola en kall ur ditt system, dricksvatten och andra vätskor, som apelsinjuice, kommer att bidra till att förhindra uttorkning och underhålla kroppens vätskor.
 4. Rest.

  Det är lättare sagt än gjort på sommaren, men för din kropp att återhämta sig från ett virus, måste du vila mycket.
 5. Spendera lite tid utomhus (men begränsa ansträngande aktiviteter).

  Vi är mer benägna att bli förkyld i inomhus istället för utomhus. Inomhus, luftkonditionerade miljöer och trånga slutna utrymmen, såsom flygplan, pose många virusriskdelning och i slutändan öka sannolikheten för att fånga en förkylning. Det är därför lite tid att koppla av i solen kan vara bra för dig. Varför? Eftersom solens ultravioletta strålar kan döda förkylningsvirus, precis som ultraviolett ljus kan döda ytan bakterier.
 6. Behandla symptomen

  Det finns ingen bot för en vanlig förkylning, det finns många over-the-counter behandlingsalternativ som finns för att mildra symptomen, inklusive hostdämpande, feber förminsknings och nasala avsvällande medel.

  Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, de flesta problem med kalla mediciner uppstår när mer än den rekommenderade mängden används, det ges för ofta, eller mer än en hosta och förkylning läkemedel som innehåller samma aktiva substans som används.

 7. Utnyttja frukterna av säsongen.

  Äta frukt och grönsaker rika på vitaminer och näringsämnen kommer bidra till att stärka kroppens immunförsvar. Förutom att vara naturligt bra för dig, de är läckra - särskilt när det är säsong!