Hur kan jag skydda trägolv?

January 30

Trägolv är en av de vackraste förbättringar som kan göras till ett rum. De naturliga trä toner lägga till en känsla av komfort och struktur som är svår att åstadkomma med något annat val av golv eller golvbeläggning. Lyckligtvis processen behövs för att skydda trägolv kräver inget mer än några sunt förnuft försiktighetsåtgärder och några regelbunden rengöring och underhåll med rätt produkter. Om du har frågat dig själv "hur kan jag skydda mina trägolv?" Här är vad du behöver göra.

För det första är det viktigt att se till att dina trägolv rengörs med rätt typ av rengöringsmedel. Många människor antar att en trä tvål lämplig för möbler är lika lämpligt för ett trägolv. Det är inte nödvändigtvis fallet. Kontrollera formeln först och se till att den är speciellt rekommenderas för användning på trägolv. Om det inte finns någon omnämnande av trägolv, inte göra antaganden. Hitta ett rengöringsmedel som är framtagen för att rengöra och skydda golvet.

Ett annat svar på frågan "hur kan jag skydda mina trägolv?" Är att uppmärksamma vilken typ av skor bärs av passagerare i rummet. Undvik alla typer av skor som kan orsaka fördjupningar i träet. Dessa skulle omfatta skor med mönstrade sulor och spetsade höga klackar. Effekten kan vara precis som att sticka en kniv direkt in i ytan av träet.

Konstant exponering för solljus kan också tona nyans av trägolv över tiden. För att skydda golv från blekning ojämnt, gör det till en vana att möblera om då och då. Detta kommer att öppna olika delar av golvet för solljus och hjälper till att hålla utseendet på träet mer eller mindre konsekvent genom hela utrymmet.

Om du befinner dig frågar "Vad kan jag göra för att skydda mina trägolv?", Se till att du fånga så mycket smuts och skräp vid dörröppningar till rummet. Åstadkomma detta genom att placera små mattor eller mattor område vid varje ytterdörr som öppnas på ett rum med trägolv. Detta ger en plats för människor att kummel bort sand, grus och annat material som kan orsaka skador på golvet med tiden. Rengöring och byte av mattan kommer att vara långt billigare att reparera skador på golv.

Använda större område mattor vid punkter med hög trafik kommer också att minimera skador på lövträd. Till exempel kommer en färgstark område matta inte bara förankra en konversation område i rummet, men också skydda golvet från normalt slitage av fötterna hasande och den ständiga promenader som är gemensam för förflyttning till och från konversation område. På liknande sätt, med hjälp av ett område matta under matbordet minimerar slitage som är vanligt som folk drar tillbaka stolar eller flytta fötterna runt under en måltid.

En tanke som skulle komma att tänka snabbt när du frågar dig själv "Hur skyddar jag mina trägolv?" Är att se till att vätskor stå aldrig på golv. Utspillda läsk, vatten, alkoholhaltiga drycker och juicer bör åtgärdas omedelbart. På liknande sätt, är det inte en god idé att låta överskottsmängder av rengöringsmedel för att ligga på golvet under längre perioder. Den fukt kommer att orsaka skador på integritet trä och permanent skada utseendet.

Det finns ett antal saker att tänka på när du frågar dig "Hur skyddar jag mina trägolv?" Som är enkla sunt förnuft. En sista förslag är att använda sig av filt stoppning på undersidan av stolen, soffa och matbord ben om det inte finns något område matta i bruk. Den lilla mängden stoppning kommer att förhindra botten av benen från indraget golv och skapa en fördärvad yta. Stoppningen kan skäras och limmas på botten av benen, vilket gör det omöjligt att faktiskt se stoppning. Den här enkla tips kan hjälpa lägga år till livet av dina trägolv.

  • De flesta trägolv är nu klara med hjälp av en polyuretan päls som ser glansigt och glänsande.
  • Area mattor, vilket kan hjälpa till att hålla trägolv ser bra.
  • Robot golv rengöringsmedel kan användas på trägolv.
  • Människor bör använda filt stoppning på undersidan av deras soffor om det inte område köras i bruk.
  • Ett hus med trägolv.
  • Trägolv.