Vad är coving?

April 1

Coving är en form av dekorformstycke placerad vid förbindelsen mellan väggar och tak för att skapa en smidig och visuellt intressant övergång. Den har en konkav utformning, svängda inåt mot väggen, och det är också känd som vik gjutning. Många hårdvara och hem leveranser bära den, och det är också möjligt att beställa anpassade slipat formning eller skapa den för hand på en arbetsplats, beroende på behovet och graden av skicklighet. Den kan byggas in i ett hem vid tillverkningstillfället eller läggas till senare.

Denna typ av gjutning skapar textur, djup, och visuellt intresse. Hörnen där väggarna möter tak kan ha en skärande utseende, särskilt med vissa typer av arkitektur och rumsdesign. Coving jämnar övergången och kan också förhindra buildups av damm, spindelväv och liknande problem. Vanligen det är målat i en kontrasterande färg för att göra det sticker ut och att förbättra utseendet på högt i tak, eller för att skapa en illusion av att taken är högre än vad de egentligen är.

Formning kan göras av trä, plast, gips, och andra material. Grund coving är oftast gjorda av trä och är mycket billigare än hand gips ett rum för att skapa en smidig, rundad övergång mellan tak och väggar. Det kan vara ett kostnadseffektivt medel för att förbättra utseendet på ett rum. En annan fördel med avtagbar gjutning är enkel att byta i händelse av att den behöver justeras för att passa med ett nytt rum design.

Entreprenörer kan passa coving på plats mycket snabbt. Det passar väl in i hörnet mellan vägg och tak och är lätt nog att mycket små naglar är allt som är nödvändigt för att hålla den på plats. Det är lämpligt att gips över spikhålen för att göra dem mer diskret efter målning, eftersom de kan stå ut och kan ge gjutning en knottrig eller obehaglig utseende.

När du köper remsor av coving, är det lämpligt att inspektera dem för uppenbara brister som felaktig efterbehandling, vridning och böjning. Det säljs utan slut, så ytdefekter som färgvariationer är inte ett stort problem, om det inte är så flammigt att defekt sannolikt att visa igenom flera lager av färg. Det är också viktigt att se till att coving är likformig i storlek så ändarna kommer att matcha upp. Även en liten avvikelse i ett hörn kan se väldigt tydligt efter installation och målning.