Vad är ett Head Shot?

March 24

På samma sätt andra kan använda visitkort, är en skådespelare eller modellens marknadsföringsverktyg val en stor glänsande fotografi känd som en "head shot." Det är ofta åtföljs av hans eller hennes meritförteckning, som listar alla tidigare verkande upplevelser, utbildningsbakgrund, speciella färdigheter och kontaktinformation. Efter en audition, kan en aktör bli ombedd att lämna minst en kopia av hans eller hennes foto med rollsättare eller producenter. En skådespelare utan huvud skott kan snart glömmas bort under gjutprocessen, så att ha ett tillräckligt antal till hands hela tiden är avgörande.

När en fotograf scheman en klient för en session, är det inte bara en fråga om att skjuta en snäv skott av skådespelarens ansikte. En professionell fotograf kommer att inrätta olika poser för att visa en skådespelare sortiment, eller skådespelaren kan gå igenom flera klädbyten. Varje färdig skott ska se naturligt, om kanske lite glamorized. Producenterna eller gjutning regissören använder ofta en skådespelare foto för sina egna syften, till exempel utvärdering av en familj likhet mellan aktörer eller mäta kemin mellan ledningarna. Det är därför med en ärlig bild är viktigare än att ha en glamorös en.

Ganska ofta en skådespelare kommer ut en aktuell CV på baksidan av ett huvud skott, eller försiktigt fast den med klammer. Det är i allmänhet inte större än en vanlig 8 av 10 tum (20,32 vid 25,4 cm) porträtt fotografi, vilket gör det lättare för producenterna att samla alla de phtoos de får och lagra dem i kuvert. För maximal effekt bör ett huvud skott skrivas ut på glättat fotopapper lager, inte kopieras eller laser tryckt på vanligt papper. Om en aktör endast ger en, bör det har sin hela ansiktet och axlar i en fullständig eller 3/4 profil. Fotot kan utrustade med ett allvarligt uttryck eller en mer avslappnad, optimistisk pose, men det ska alltid vara en korrekt representation av skådespelarens naturliga funktioner.

  • Skådespelare och modeller använder ofta tydliga och enkla porträtt för sina huvudet skott.
  • Headshots är ibland i svartvitt.
  • Modeller försöker uttrycka sin personlighet i huvudet skott.