Vad är några skäl till varför min hund är inte dricksvatten?

February 16

Det finns ett antal möjliga orsaker till varför en hund kan vägra vatten, inklusive sjukdom, åldrande, en upprörande upplevelse, eller en förändring i omgivningen eller vattenkälla. Det finns också ett antal taktik och tricks som kan användas för att övertala en hund att dricka igen. Om däremot orsaken inte kan fastställas, eller hunden kan inte övertalas att dricka, bör djuret tas till en veterinär snarast, eftersom uttorkning är ett allvarligt tillstånd.

Hundar, liksom människor, behöver dricka vatten varje dag och är i riskzonen från uttorkning om de inte gör det. De är faktiskt större risk än människan, eftersom de avger värme från deras kroppar mycket långsammare. Några av hundens kroppsvärme frigörs genom kuddar av sina fötter och nosen, men det är kroppstemperaturen är oftast kontrolleras genom flämtande.

Att Check

Kanske det första att kontrollera om en hund är inte dricksvatten är att djuret inte lider av ett hinder i munnen som gör det smärtsamt eller svårt att dricka - ibland kan det vara något så enkelt som en liten pinne eller burr. Om hunden återhämtar sig från operation eller en skada, är det inte ovanligt att det ska vara ovilliga att dricka ett tag. Växling från torr till våt mat kan resultera i ett sällskapsdjur dricka mindre vatten, eftersom det blir mer fukt från dess mat. Sjukdom kan också vara en orsak, och om djuret visar några andra tecken på sjukdom, såsom ovanlig letargi, eller verkar vara i smärta, ska den tas till en veterinär. Om ingen av dessa verkar gälla, kan orsaken vara psykologiskt, snarare än fysiska.

Okända platser och dofter

Många hundar kommer att undvika dricksvatten på konstiga ställen eftersom vattnet luktar annorlunda än vad de är vana vid hemma. Dessa djur har en extremt luktsinne, och bara en liten skillnad i sammansättningen av det lokala vattnet kan vara mycket märkbar för dem. Även hundar kan tyckas angenäma om vattenkvalitet - de kommer ofta dricka ur dammar och pölar, till exempel - de kan vara väldigt misstänksam mot allt som luktar obekant. Det kan vara en god idé att försöka ge hunden vatten på flaska istället för kranvatten.

Upprörande upplevelser

Ibland kan en förändring i omgivningen i sig har en upprörande effekt på ett djur. Vissa hundar är ganska anpassningsbar och kommer bosätta sig i ett nytt boende mycket snabbt. Andra däremot, kan vara nervös eller mycket som i sitt sätt, och kommer inledningsvis att vara olycklig i sin nya omgivning. Vanligtvis, om så är fallet, kommer djuret slå sig ner och börja dricka igen efter en dag eller två.

En förändring av förhållandena i hemmet kan också orsaka detta problem. Sådana förändringar kan omfatta pet att behöva spendera mer tid på egen hand på grund av en förändring i arbetsmönster, eller någon som lämnar hemmet permanent. Ofta kommer ett djur som är ensamma eller upprörd vägrar att äta eller dricka. Återigen kan det lugna ner efter en dag eller två, när det har blivit vana vid den nya rutinen.

Aging

En äldre hund kan också undvika att dricka vatten. Det kan helt enkelt vara så att komma till vatten kräver för mycket ansträngning, eller hundens känsla av törst kan minska tillsammans med sin aptit. Äldre hundar speciellt behöver upprätthålla adekvat hydrering nivåer, så om drickande verkar vara ett problem, att byta till en fuktig mat kan hjälpa. Detta ger inte bara extra vatten, kan det vara lättare för en åldrande djur att äta. Det är dock bäst att konsultera en veterinär innan du ändrar hund livsmedel.

Att få en hund att dricka

Det finns ett antal sätt att övertala en motvillig hund att dricka, varav några är förvånansvärt enkelt. Enkelt att ändra position på sin vattenskål kan ibland fungera. En annan lösning som ofta är effektivt är att blanda våt hundmat med vatten. Även om husdjur inte kommer att dricka ur sin skål, kan det gärna dricka vatten från dess ägarens kupade händer. Det är också värt att se till att vattenskålen är rent; om du är osäker, ger det en bra scrub med bakpulver och vatten kan hjälpa.

Om hunden har nyligen opererats eller en sjukdom, är viktigt för återhämtningsprocessen korrekt hydrering. Under alla omständigheter bör en hund dricka regelbundet. Om skonsam uppmuntran och uppmuntran inte ger resultat, kan fukta djurets vanlig mat med vatten fungerar. Om hunden inte kan göras för att dricka, bör den kontrolleras av en veterinär så snart som möjligt.

  • En hund kan undvika att dricka vatten eftersom det är olycklig eller sjuk.
  • Liksom människor, hundar behöver dricka vatten varje dag.
  • Kranvatten kanske inte tilltalande för din hund.
  • Lonely hundar kan vägra att äta eller dricka.
  • Växla från torr till våt hundmat kan hjälpa en hund att få mer vatten.
  • Om en hund inte är dricksvatten, kan djurets ägare prova vatten på flaska istället för kranen.
  • Om en hund agerar som om det är i smärta, ska den tas till en veterinär.