Time Management Software

June 27

Att kunna besluta om rätt tid programvara är ett viktigt steg mot en effektiv tidsplanering hela företaget. Du vill ha ett kostnadseffektivt program som kommer att uppfylla dina tidskrav. Kom ihåg dock att om din personal inte kommer att använda programvaran, då finns verkligen inte mycket mening med att köpa den. Detta innebär att du behöver tänka på några saker när du börjar titta på tid programvara.

  • Att tänka på när du köper en time management programvara. Tänk på vem som ska använda den. Lista alla avdelningar som kommer att använda programmet, samt eventuella personal. Några av personalen som du kanske vill överväga är människor som sekreterare, säljare, mekanik och även cheferna för avdelningarna.
  • Hur enkelt eller komplicerat bör programmet vara? Helst du vill välja en programvara att all personal kan använda, oavsett deras ställning i hierarkin. Detta kommer att tillåta alla i företaget att arbeta på samma villkor.
  • Vad förväntar du dig av programvaran? Vad exakt är du väntar denna programvara för att göra? Letar du efter något som kommer att bidra till att öka grund produktiviteten i din anställdes? Kanske du letar efter något som gör att du kan spåra den nuvarande produktiviteten hos dem som arbetar på företaget. Kanske vill du lära dig vad den genomsnittliga tid som det tar att slutföra ett projekt? Inte alla av den programvara som är tillgänglig kommer att göra samma saker, och du måste veta vad dina förväntningar är så att du kan välja rätt programvara för dina behov.
  • Gör ditt beslut. När du har valt ut några olika typer av tid programvara är det dags att börja minska fältet ner till bara en. Fråga dig själv några enkla frågor för att hjälpa till i detta område. Kommer du att uppdatera programvaran varje år? Behöver det ens vara? Som alla kommer att använda den? Vilka funktioner av programvaran kommer att passa in med de behov som företaget? Hur många funktioner passar inte dina behov? Om alternativen i programmet är otillräckliga, hitta program som kommer att leva upp till dina förväntningar. När du har all relevant information, utvärdera dem alla innan du bestämmer dig för den slutliga programpaketet.
  • Informera de anställda. Ta de anställda med dig på detta projekt. De kommer att finna det lättare att samarbeta om de vet vad du planerar. Se till att de inte missförstår och lös tillit tro att de nu kommer att vara "kollade upp" och mark i trubbel om de inte fungerar som chefen förväntar dem att göra. När de förstår att den nya tidsplanering är till deras fördel också som chefen kommer nu att ha en bättre förståelse för den tid en person behöver för en specifik uppgift.
  • Dags att köpa din tid programvara. Innan du köper den programvara du beslutat om, kan det vara en god idé att konsultera en expert för att se över saker. Om det alls är möjligt, prata med en konsult som handlar i olika paket time management. Låt inte en säljare som säljer en enda produkt för att övertyga dig om att hans program är bäst. Kort sagt, se till att du gör ditt hem arbete innan du köper.