Vilka är de olika typerna av Geovetenskap Games?

June 28

Internet innehåller många webbplatser som erbjuder jordvetenskaps spel för barn i förskolan genom 12: e klass. Vissa webbplatser organiserar spel efter åldersnivåer eller gymnasiebetyg, medan andra kategoriserar spel genom gren geovetenskap. Interaktiva spel tillåter barnen att utforska och lära sig om världen omkring dem och samtidigt förbättra finmotoriken och ge roligt. Vissa webbplatser har spel som är inriktade på ett specifikt ämne. Andra webbplatser, avsedd för lärare och föräldrar, erbjuder en mängd olika roliga och aktiviteter, som omfattar de många grenar av geovetenskap.

NASA har en specialdesignad unge vetenskaps webbplats som har olika jordvetenskaps spel och aktiviteter. Yngre barn lära sig om kondens, avdunstning och nederbörd samtidigt styra en liten regndroppe säkert jordnära och så småningom ut till havs. Quiz spel, modellerade efter tv-show "Jeopardy", recension fakta om atmosfären, geologi och oceanografi. Ungdomar testa sina fysiska geografi färdigheter genom att samla dra och släpp pusselbitar som visar olika platser på planeten.

Online jordvetenskaps spel inkluderar en möjlighet för äldre elever att lära aspekter av gas- och oljeborrning genom att spela en virtuell oljekälla spel. Spirande oljemagnat lära sig om geofysik. Barn ser hur gas- och olje ligger under marken genom att utvärdera seismiska undersökningar. Efter att bestämma det bästa stället att borra en brunn, barnen utforska användningen av borrverktyg för att penetrera jordens kärna, lära sig om de processer och fallgropar att få naturresurser. Eleverna får också och förvalta de tillgångar som krävs för olika aspekter av uppgiften.

Webbplatser som Zoodles ger jordvetenskaps spel som inkluderar satsningar i yttre rymden. Barn i olika åldrar lära sig om de olika planeterna i vårt solsystem, planet rotation och vilka faktorer används för att klassificera ett föremål som en stjärna eller planet. Andra spel och lektioner lär geologi. Dessa spel uppmuntra unga studenter att utforska aspekter av paleontologi genom att utforska olika sedimentlager eller upptäcka forntida kulturer och dinosaurier.

Gameaquarium: Vetenskap har hundratals spel och aktiviteter där barnen kan ha roligt när man lär sig de olika aspekterna av geovetenskap, inklusive oceanografi. Unga studenter skapar en ocean miljö genom att placera arter av havsdjur i en undervattensscen. Äldre barn visa videor av haj beteende och utforma metoder för att undvika attacker. På hemsidan finns också spel om naturkatastrofer, inbjudande eleverna att rädda en by från en vulkan eller bygga den perfekta tromben säker miljö.

  • Jord vetenskap webbplatser innehåller ofta spel gäller naturkatastrofer.
  • Geovetenskap studerar vetenskapen om vår planet.