Hur väljer jag det bästa Over-the-Counter Astma medicinering?

August 1

Den bästa over-the-counter läkemedel mot astma är en utformad för att fungera med dina specifika astmasymtom. Först avgöra om din astma är mild nog för OTC astma medicin. Om det är, betrakta de två huvudastmamedicineringsingredienser, som är epinefrin och efedrin. Att förstå dessa ingredienser hjälper dig att välja mellan en OTC inhalator och muntliga piller. Du måste också överväga, och undvika eventuella ingredienser som kan förvärra dina symtom, såsom alkohol och sulfit.

Den viktigaste faktorn att tänka på innan du börjar handla för over-the-counter läkemedel mot astma är svårighetsgraden av din astma. Vanligtvis kommer läkarna föreslår OTC astma medicin endast för personer med lindrig astma som upplever mindre än en astmaattack per vecka i genomsnitt. Många läkare rekommenderar att personer med svår astma endast använda receptbelagda läkemedel mot astma. Innan du börjar jämföra de olika typer av over-the-counter astmamediciner, tala med din läkare om hur allvarlig din astma. Om han tror en over-the-counter alternativ kan fungera för dig, kanske han till och med föreslå en viss typ.

Den over-the-counter läkemedel mot astma du väljer måste innehålla en av de två typer av aktiva ingredienser för behandling av astma. Dessa ingredienser är adrenalin och efedrin, som båda arbetar för att slappna av luftvägsmuskulaturen och släppa in luft och avsluta lungorna friare. Adrenalin finns i inhalatorer och nebulisatorer, och efedrin finns i orala astmamediciner.

Förstå din typiska astmasymtom hjälper dig att välja vilken ingrediens och vilken form av medicinering är bäst för dig. En OTC inhalator med epinefrin tenderar att fungera snabbare eftersom medicineringen inhaleras direkt i lungorna. Piller som innehåller efedrin, å andra sidan, kan ta upp till en timme innan symptomen börjar försvinna.

Oavsett vilken typ av over-the-counter astma medicin du väljer, se till att det doesnâ € t inkluderar några ingredienser som kan producera negativa reaktioner. Till exempel, vissa OTC inhalatorer inkluderar konserveringsmedel som alkohol och sulfit. Endera eller båda av dessa ingredienser kan utlösa ett astmaanfall. Om du € re inte säker på om du € re känsliga för alkohol eller sulfit, tala med din läkare. Om du upptäcker att du är känslig för någon eller båda av dem, se till att välja en OTC astma medicin som doesnâ € t innehåller dessa ingredienser.

När din läkare råder att du säkert kan använda en over-the-counter astmamedicin, och när du vet vilken typ och vilka ingredienser som fungerar bäst för dig, kan du börja jämföra de olika varumärkena. Vanligtvis generiska läkemedel är billigare än märkes mediciner. Observera att billigare doesnâ € t nödvändigtvis mindre effektiv. Så länge de aktiva ingredienserna är samma, många generiska receptfria mediciner fungerar lika bra som namn märke receptfria läkemedel. Oavsett om du börjar med en generisk eller namn märke medicinering, förstår att du kanske måste prova flera olika märken innan du hittar en som fungerar bäst för dig.

  • Det är inte ovanligt att astmatiker att också falla offer för vissa allergier.
  • Orala piller.
  • En inhalator med epinefrin erbjuder snabb lindring.
  • En illustration av patologin för astma.