Vad är Chunky Garn?

October 5

Chunky garn avser tjockt garn som används för att sticka eller virka varma kläder och andra föremål som passar en tung vikt och stora sömmar. Det är också säljs som skrymmande vikt garn och används vanligen med USA: s storlek 10, US10 (6,5 mm) stickor eller USJ (6mm) eller USK (6,5 mm) virknålar. Super-chunky är ännu tjockare än chunky vikt garn och är den tjockaste och tyngsta vikten av garn tillgängliga. Super-chunky används ofta med US11 (8mm) eller större stickor och en USM (9mm) eller större virknål. Det finns många olika texturer och material som finns i chunkier garn vikter.

Cashmere chunky garn är elegant och mjuk. Den är perfekt för att göra lyxiga halsdukar eller kasta filtar. Cashmere chunky finns i många färger från mjuka pasteller till levande Brights till smakfulla neutrala. Cashmere är ull som kammade från silkeslen underull i Cashmere get. Vissa kashmir chunky garner blandas med silke för att skapa en ännu glänsande känsla till garnet.

Mohair är en annan typ av silkeslen, eleganta garn från gethår. Angora getter har mjuk siden-liknande hår som används för att göra mohair chunky garn. Mohair är känd för sin styrka och den dimmiga textur skapar när itâ € s trikå. Mohair chunky garn finns i brokiga eller flerfärgade bollar som kan ha en akvarell look till dem. Vissa mohair garn är handmålade för en-av-a-kind, regnbåge-liknande färgmönster.

Ull chunky garn är gjord av lammull. Vissa ull chunky och super-chunky garner blandas med akrylfärger. Bomull chunky Garn är ett naturligt alternativ till akryl chunky och super-chunky garner. Vissa chunky garner kan vara allt akryl. Dessa syntetiska garner är ekonomiska och lätta att sköta och kan ha en grov, tweedy textur snarare än den mjuka silkeslen känsla av naturlig ull, mohair eller kashmir chunky garn.

Medan chunky garner används för att sticka eller virka tröjor, är super-chunky sorter som inte vanligtvis används för andra än sjalar kläder eftersom stygnen är mycket stora. Super-chunky garner kan användas för att göra kasta örngott eller små mattor för hemmet. Chunky garn är populära för att sticka och virka klädesplagg såsom tröjor, västar, sjalar, mössor och halsdukar. Chunky vikt garn är också perfekt för att göra filtar, tofflor och strumpor samt plånböcker och väskor. Överblivna längder av chunky garn kan knytas samman och trikå i bordstabletter, hundtröjor och många andra punkter.

  • Chunky garn är populära för att sticka och virka bitar av kläder, såsom hattar.
  • Chunky garn används ofta för att göra tjocka strumpor.
  • Chunky garn kan användas för att skapa hundtröjor.
  • Chunky kashmir garn kommer från underull i Cashmere get.