Ta bort tomma sidor i slutet av dokumentet

October 4

När du skriver ut ett dokument, kan du märka att en tom sida eller två skriver ut i slutet av dokumentet. Om detta är fallet med dokumentet, är chanserna goda att du har en massa tomma stycken i slutet av dokumentet. Även om du inte kan se dem på skärmen (normalt), de är där och ta upp extra utrymme.

För att ta bort de tomma stycken, helt enkelt trycka på Ctrl + End för att gå till slutet av dokumentet. Tryck sedan på backstegstangenten tills du har tagit bort alla icke utskrivbara tecken (såsom tomma stycken). Du kan berätta när du är klar med läget för insättningspunkten. Om det ligger intill det sista tecknet du vill skriva ut i ditt dokument, är du klar att ta bort.

Om du vill se de tomma stycken som är i slutet av dokumentet-innan du tar bort dem, kan du instruera Word att visa icke utskrivbara tecken. Klicka bara på Visa / dölj verktyget i verktygsfältet Standard; det ser ut som en baklänges P. När verktyget är valt, kommer du att se alla utrymmen, stycken, flikar och andra tecken i ditt dokument-alla tecken som normalt inte dyker upp på skärmen. Detta kan vara till stor hjälp för att lista ut varför något inte ser helt rätt i ditt dokument.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (835) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Ta bort tomma sidor i slutet av dokumentet.