Ska mitt barn Ta PSAT?

October 11

Frågan om huruvida föräldrarna bör uppmuntra sina barn att ta det preliminära högskoleprovet eller PSAT är öppen för olika åsikter. Vissa människor är mycket positiva till barn som tar detta test, eftersom det inte är ett mått som används av de flesta högskolor att bevilja tillstånd, men kan användas för att få stipendier. Andra känner detta test är en relativ slöseri med tid, och den tiden skulle användas bättre att ha barnen förbereda sig för SAT Reasoning Test, som ibland kan tas så tidigt som 9: e klass eller första år.

Det kan sägas om både SAT och PSAT att de mäter akademisk lämplighet för en viss punkt, och de båda kostar pengar att ta; testavgifter varierar från år. Många människor don € t bara betala för testet, men de också spenderar enorma summor pengar på PSAT eller SAT förberedelseklasser, och en stor industri har uppstått kring att ta dessa tester. De två testerna är inte samma sak. SAT har en skriftlig del, till skillnad från PSAT, och innehåller även begrepp Algebra II. Det är längre med över en timme än det inledande testet.

Det finns två stora fördelar med att ta den lägre nivån testet. Scores från det används för att få tillträde till den nationella meriter Scholarship Program, och om poängen är mycket höga studenter kan ha möjlighet att konkurrera om stipendier med det här programmet. Massor av studenter donâ € t vinna ett stipendium, men de kan få ett erkännande av deras framgångar, som kan listas på ett CV. De andra orsaks föräldrarna får först gynna detta test för barn beror på det faktum att det är som en rättegång SAT, men mindre utmanande, och ett bra sätt att avgöra hur mycket arbete ett barn kan behöva i förbigående SATS.

Vissa kanske frågar, varför inte bara ta SAT och svaret på detta är enkelt. När någon tar en SAT, och kommer att lämna in poäng någon annanstans, alla poäng räknas. En riktigt låg ranking poäng kunde något minska högre poäng senare, även om vissa skolor tar hänsyn progression i poäng. PSAT kan tas utan att det påverkar SAT poäng, och detta kan vara dess viktigaste syfte. Det kan ses som en indikator prestation på SAT (till viss del) utan att ändra det sätt framtida SAT poäng uppfattas.

Det bör noteras att inte alla skolor utvärderar SAT poäng, och en del rekommenderar att ACT istället. ACT har två förberedande tester. I högstadiet elever tar UTFORSKA testet och de kan välja att ta planen i nionde eller tionde klass, innan du tar ACT. Eftersom eleverna över hela USA ansöka om college, kan universiteten kommer att acceptera antingen testet, men vissa kräver att en specifik.

Det finns vissa skolor som inte ber om något test, och om enbart gäller för dessa, med förberedande nivåer av testning donâ € t göra mycket vettigt, såvida stipendier är målet. De studenter definitivt planerar inte att delta i ett fyraårigt college initialt kanske inte behöver PSAT och om de ändrar sig, kan de ta SATs genom deras sista år. Men de flesta studenter donâ € t veta säkert vad deras karriär är i nionde eller tionde klass, och PLAN eller PSAT kan vara ett steg som bidrar till att göra denna beslutsamhet och sätter eleverna på en karriärväg. Med ett sådant test verkligen gör ingen skada, och kanske i slutändan ses som mycket hjälpsam. Vissa skolor har stipendier för att betala för de tester för studenter i dåliga ekonomiska förhållanden.

  • En No. 2 penna för användning med PSAT.
  • PSAT kan användas för att tjäna stipendier till college.