Vilka är de olika typerna av studielån?

March 31

Det finns många typer av studielån att välja mellan, och det är viktigt att hitta en som är rätt för just din situation. De två vanligaste typerna av lån är federala lån och privata lån.

Det finns tre huvudtyper av federala lån:

Federal Stafford Lån - Dessa delas ut baserat på ekonomiskt behov och regleras av den federala regeringen. De kan erhållas från en bank, Credit Union, eller direkt från regeringen. Det finns tre typer av federala Stafford lån att välja mellan:

Subventionerade federala Stafford lån - Detta lån är långsiktigt och behovsbaserad, med en låg ränta. Termen "subventionerad" betyder att regeringen kommer att betala räntan på lånet medan en elev är i skolan eller när eleven begär en frist eller uppskov.

Subventioner Stafford Lån - Detta lån är långsiktigt, icke-behov-baserade, med en låg ränta. Denna typ av lån är bäst för studenter som inte kvalificerar sig för andra typer av ekonomiskt stöd, eller som fortfarande behöver mer pengar utöver andra former av ekonomiskt stöd. Nästan alla hushållens inkomster kvalificera och "subventioner" betyder att räntan på lånet åligger låntagaren. I vissa fall kan dock betalningar kan skjutas upp.

Ytterligare subventioner Stafford Lån - Dessa lån är reserverade för låntagare som klassificeras som självständiga elever, som bestäms av federala riktlinjer.

Federal Plus Lån - Dessa lån är tillgängliga för föräldrar vars barn går i college som full eller halvtid studenter. De delas ut baserat på kredit historia och kostnaderna för medverkan. Räntan är låg på denna typ av lån, men återbetalningen börjar vanligen inom 60-90 dagar efter full utbetalning av lånet, eller efter att studenten tar examen.

Federal Perkins Lån - Perkins lån delas ut till eleverna som bygger på extrem ekonomiskt behov, och har oftast mycket låga räntor. De totala tillgängliga medlen ska utbetalas för dessa lån är dock begränsad, vilket innebär att lånebeloppet sannolikt kommer att vara relativt låg. Intresset börjar inte löpa förrän nio månader efter en student sjunker under halvtid registrering eller utexaminerade. Om du inte är säker på om du uppfyller kraven för en Perkins lån, be en högskola ekonomiskt stöd rådgivare. En viktig sak att notera om dessa lån: de rapporteras till kreditupplysningsföretag, vilket innebär att om du är sent på betalningar eller standard på ditt lån, kan det skada din kredit.

Om du inte uppfyller kraven för federala lån, så du kanske överväga att titta på privata långivare. Banker och företag lån ger ofta studielån vid relativt låga räntor. Varje institution är olika, så se till att kolla in villkoren för lån du får, federala eller privat, och se till att du känner till detaljerna innan du skriver på den streckade linjen.

  • Eleverna ska ansöka om lån innan de börjar klasser.
  • Återbetalning på studielån börjar vanligtvis strax efter examen.
  • En federal Plus lån delas ut till en person baserat på deras kredithistorik.