Hur kan jag förbereda för en orkan?

December 14

Som många amerikaner upptäcks efter orkanerna Ivan och Katrina, är det mycket viktigt att förbereda sig för en orkan väl före sin landfall. Vid tiden en stark kategori 3, 4 eller 5 storm slår ett område, det finns väldigt lite vem som helst kan göra för att förhindra eller minimera omfattande skador. Överraskande, mycket av den skada som orsakats av en orkan orsakas av översvämningar, inte av de höga vindarna som åtföljer den initiala stormen. Förberedelser för en orkan är som förbereder sig för en tornado, strömavbrott och en stor översvämning alla på samma gång.

Ett sätt att förbereda sig för en orkan är att generera två separata överlevnadsplaner - en för evakuering och den andra för resterande hemma. Du bör köpa och lager tillräckligt leveranser att göra antingen planen fungerande withing en dags varsel. Eftersom en orkan är en långsamgående väderförhållande, de flesta kustområden har tid att förbereda sig för en orkan ankomst. Om styrkan i stormen är tillräckligt hög och en fullträff förutses, kan tjänstemän utfärda en obligatorisk evakuering order på medborgare som bor i det drabbade området.

För att förbereda en orkan evakuering ordning, bör du vara medveten om alla shelter alternativ. Du kan behöva flytta din familj in med en släkting eller vän bor utanför den projicerade banan av orkanen. Eftersom motorvägar tenderar att bli överbelastade efter en obligatorisk evakuering beställs, är det bäst att göra resan så snart du har säkrat ditt hem. Glöm inte att packa ett generöst utbud av fristående livsmedel och dricksvatten. Fyll upp bilens bensintank vid första tecken på potentiell väder problem. Hotell tenderar att nå full kapacitet snabbt, så gör reservationer förr snarare än senare.

Om du planerar att stanna kvar i ditt hem under en kategori 1 eller 2 händelse, då måste du förbereda en orkan med en annan attityd. De flesta husägare använder skivor av plywood gå ombord upp fönster innan de kraftiga vindar anländer. En bärbar elektrisk generator som drivs med bensin är också en klok investering. Om strömmen skulle misslyckas efter orkanen har passerat, bör du kunna hålla vitala apparater såsom kylskåp och medicinsk utrustning i drift. En generöst utbud av dricksvatten och konserver bör också hållas till hands för de dagar efter stormen.

När du förbereder dig för en orkan, du förbereda för det värsta scenariot och hoppas på det bästa scenariot. Du kanske vill kolla på äldre eller handikappade grannar att se till att de har ett sätt att överleva eller fly orkanen. Samla viktiga dokument och fotografier och lagra dem i vattentäta behållare. Se till att du har tillräcklig tillgång på mat och rent strö för sällskapsdjur, eftersom det kan vara flera dagar innan butikerna kan öppna. Kontrollera batterierna i radioapparater och ficklampor och se till att hålla en uppsättning ersättningsbatterier för alla enheter.

Framför allt för att förbereda sig för en orkan, titta på de lokala och nationella TV-sändningar för aktuell information och prognoser. Inte enbart förlita sig på yttranden från rutine grannar, även om villkoren inte visas hotar just nu. Orkaner kan ändra riktning och intensitet utan förvarning, så förbereda för en orkan genom att bli proaktiv med dina överlevnadsplaner. Som överlevande från stora orkaner kan intyga, kan trotsa en evakuering ordning vara den sista dåliga beslut du någonsin gör.

  • Det är viktigt att ha en manuell konservöppnare om orkanen slår ut strömmen under en längre tid.
  • En ficklampa bör ingå i alla akuta kit.
  • Att ha en bärbar generator på handtaget för att driva viktiga apparater, som ett kylskåp, är ett steg i orkanen förberedelse.
  • Många hem i nionde Ward i New Orleans förstördes under orkanen Katrina.
  • Det är viktigt att säkra fönster innan en stor orkan.
  • Folk kanske inte vara beredda att evakuera snabbt i händelse av en kraftig storm, vilket kan kosta räddningstjänsten tid och potentiellt äventyra människor när de ombeds att evakuera.